Συγνώμη ζήτησε από τον Κέρι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 00:14
UPD:06:08
EPA/IVAN FRANCO

Σε ανακοίνωσή του ο Μοσέ Γιαλόν (φωτ. αρχείου) σημειώνει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει τον Τζον Κέρι και του ζητά συγγνώμη εάν τον έβλαψε με τις δηλώσεις που του αποδίδονται.

A- A A+

Με τη συγνώμη του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν για τις προσβλητικές δηλώσεις στις οποίες προέβη νωρίτερα εις βάρος τους επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, φαίνεται ότι μπαίνει τέλος στο διπλωματικό επεισόδιο που βρισκόταν σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τρίτης.

Σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός υπουργός σημειώνει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει τον υπουργό Εξωτερικών και του ζητά συγγνώμη εάν τον έβλαψε με τις δηλώσεις που του αποδίδονται.

Νωρίτερα οι  ΗΠΑ επέπληξαν το Ισραήλ για σχόλια τα οποία αποδίδονταν  στον  Μοσέ Γιαλόν, ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε την προσπάθεια του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι για την επίλυση του ζητήματος Ισραήλ – Παλαιστίνης ως «μεσσιανική» και «μονομανία».

EURONEWS
Δυσφορία των ΗΠΑ για τις δηλώσεις του υπουργού άμυνας του Ισραήλ για τον Κέρι

Όπως δε ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ ο ισραηλινός υπουργός σε ιδιωτικές συνομιλίες που είχε με Ισραηλινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους, κατηγόρησε τον Κέρι ότι «δεν καταλαβαίνει τίποτα» από τη σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Τα σχόλια του υπουργού Άμυνας, εάν είναι ακριβή, είναι προσβλητικά και απαράδεκτα, δεδομένης της υποστήριξης την οποία έχουν παράσχει οι ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του Ισραήλ», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι, σε μια σπάνια δημοσία αποδοκιμασία του Τελ Αβίβ από την Ουάσιγκτον.

Λίγο αργότερα αμερικανός αξιωματούχος, που επικαλείτο χωρίς να κατονομάζει το Γαλλικό Πρακτορείο, ζητούσε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποκηρύξει δημοσίως τα σχόλια που έκανε ο Μοσέ Γιαλόν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή