ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ με διαδικασίες εξπρές

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 18:23
UPD:18:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
A- A A+

Για ξεπούλημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) με «διαδικασίες εξπρές» κάνει λόγο το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για το σχετικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΑΔΜΗΕ είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, μια τεράστια δημόσια περιουσία με τρέχουσα εμπορική αξία οκτώ δισ. ευρώ, όπως επίσης στρατηγική εθνική υποδομή και θεμέλιο για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας.

«Η κυβέρνηση έχει διαφημίσει πολλές φορές τη διαδικασία εκποίησης του ΑΔΜΗΕ σαν “πιλότο” για το ξεπούλημα της υπόλοιπης ΔΕΗ» τονίζεται, ενώ γίνεται αναφορά στην αγοραία τιμή του: «η Goldman Sachs καθόρισε ήδη από τις 16/10 το μάξιμουμ της αγοραίας τιμής για τον ΑΔΜΗΕ: Από 1,5 δισ. ευρώ επίσημη αξία παγίων, υποτιμάται χρηματιστηριακά στα 700 εκατ. ευρώ, για να ξεπουληθεί το πολύ 300-320 εκατ. ευρώ».

Οι εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από το «πλιάτσικο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας» στην επιχείρησή τους, αλλά έχουν να χάσουν τα πάντα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μόνος στόχος του ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους και οι εργαζόμενοι δεν θα αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι, αλλά ως κόστος που πρέπει να ελαχιστοποιηθεί, συμπληρώνεται, ενώ γίνεται λόγος για επερχόμενης επιβολής εργασιακού μεσαίωνα στην εταιρεία μέσω αξιοποίησης του «νομικού οπλοστασίου» των μνημονίων.

Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το ζήτημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας κομβικό και δεσμεύεται ότι θα στηρίξει τη συγκρότηση, με πυρήνα τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, ενός μετώπου που θα περιλαμβάνει όλους όσους θα πληγούν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχτεί ένα τέτοιο έγκλημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα παραμείνει περιουσία του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή