Κόντρα ΙΣΑ – ΕΟΠΥΥ για τις οφειλές προς τους γιατρούς

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 17:57
UPD:18:00
EUROKINISSI/ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
A- A A+

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον ΕΟΠΥΥ για τεχνάσματα υποστηρίζοντας ότι μετρά λάθος τους μήνες των οφειλών του προς τους γιατρούς  και τον καλεί να ξεκαθαρίσει άμεσα πότε θα εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών του.

Ο ΙΣΑ αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, η οποία αμφισβητεί τον ΙΣΑ ότι η καθυστέρηση της αποπληρωμής των γιατρών του φτάνει τους επτά μήνες.

Αντίθετα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι οι γιατροί  έχουν πληρωθεί τον μήνα Ιούλιο για τις ιατρικές πράξεις και τον μήνα Αύγουστο για τις επισκέψεις. Επίσης, όπως αναφέρει, για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013 δεν έχουν ακόμη υποβληθεί οι απαιτήσεις των ιατρών.

«Επομένως οι ιατροί - συνεργάτες του ΕΟΠΥΥ πληρώνονται για τις επισκέψεις εντός 3 μηνών και για τις ιατρικές πράξεις εντός 4 μηνών. Αυτή είναι η αλήθεια» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ.

Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση ο ΙΣΑ σχολιάζει πως οι επαγγελματικές ενώσεις των γιατρών επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΙΣΑ και καταρρίπτουν τους ψευδεπίγραφους ισχυρισμούς της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

«Η χρήση τεχνασμάτων από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, όπως οι αβάσιμες κατηγορίες εναντίον των  59 μαχόμενων γιατρών, που επέσυραν τη στέρηση του δικαιώματος συνταγογράφησης, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Καλεί δε την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ)  να διεκπεραιώσει άμεσα τον έλεγχο και να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των ανωτέρω γιατρών.

Ενώ για τον ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι οφείλει:

1) να αποπληρώσει σε όσους γιατρούς υπολείπονται, τις επισκέψεις και πράξεις του Ιουλίου 2013,

2) να ξεκινήσει να αποπληρώνει την περίοδο Αύγουστο-Δεκέμβριο 2013,

3) Ως καθολικός διάδοχος των ενταχθέντων σε αυτόν Ασφαλιστικών Ταμείων, καλείται να εξοφλήσει:

α) τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για όλο το 2011

β) τις οφειλές των λοιπών Ταμείων που εντάχτηκαν στον Οργανισμό μετά 1/1/2012 (π.χ. ΤΣΑΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ κ.α.) , για τις οποίες ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί

4) το υπολειπόμενο 10% των οφειλών των ετών 2012 και 2013.

«Ο ΙΣΑ και ο ιατρικός κόσμος δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να συνεχίσουν να ανέχονται να ασκούνται στις πλάτες τους πολιτικές υγείας αχρεωστήτως» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή