Επισκόπηση Τύπου

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 11:39
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Θράσος από τον Αντρίκο για τα CDS!

Η εφημερίδα γράφει ότι "το θράσος της οικογένειας Παπανδρέου δεν έχει όρια. Μετά τον πανικόβλητο πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που βγήκε προχθές να εκδώσει πολυσέλιδη ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σειρά πήρε ο αδελφός του Αντρίκος".

ΕΘΝΟΣ: Στο ψυγείο οι αλλαγές στις Πανελλαδικές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πιλοτικά, σε επιλεγμένα σχολεία, θα εφαρμοστεί φέτος η εξέταση των μαθητών της Α. Λυκείου από τράπεζα θεμάτων. Η εφαρμογή του νέου συστήματος αναβάλλεται για να μελετηθεί στις λεπτομέρειές του από εμπειρογνώμονες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πως και γιατί ο Βατατζης είναι ο Εξαδάκτυλος Μαρμαρωμένος Βασιλιάς!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η προφητεία του Λέοντος του Σοφού και ο «εκ Πενίας Βασιλιάς».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συλλήψεις για υποβρύχιες μίζες 25 εκατ. ευρώ

Η εφημερίδα γράφει ότι "με την ιδιότητα του κρατουμένου θα δώσουν εξηγήσεις για το ρόλο τους στο... χορό των μιζών και εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Αμυνας ο Ιωάννης Μπέλτσιος, άλλοτε στενός συνεργάτης του καταδικασθέντος Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χειροπέδες στα τσιράκια του Ακη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνελήφθησαν χθες ο πρώην πρόεδρος των ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτ. Εμμανουήλ, και ο Γ. Μπέλτσιος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Κατηγορούνται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος".

ΕΣΤΙΑ: Οδός σωτηρίας «αι οικονομίαι»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μήπως λοιπόν θα έπρεπε οι σημερινοί κυβερνώντες να ανατρέξουν στα γραπτά των ειδικών περί τα δημόσια οικονομικά, όπως ήταν ο καθηγητής Ανδρεάδης".

Η ΑΥΓΗ: Σκάνδαλα - τρόικα συμπληγάδες για κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα, καθώς πλήττουν νευραλγικά σημεία του κατεστημένου συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς και απειλούν, ούτως ή άλλως, να βυθίσουν στην ανυποληψία το άλλοτε κραταιό δικομματικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Στην υγειά των κορόιδων...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένας απίστευτος χορός πολλών εκατομμυρίων είχε στηθεί επί πολλά χρόνια απο επιτήδειους που απομυζούσαν το δημόσιο χρήμα σε βάρος της κοινωνίας. Οι αποκαλύψεις από τη δικαστική διερεύνηση των σκανδάλων στο Τ.Τ. και από την αγορά υποβρυχίων φέρνουν στη δημοσιότητα ιλιγγιώδη ποσά που δίνονταν είτε για μίζες είτε σε επισφαλή δάνεια προς «ημετέρους»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Δικαιοσύνη πρωταγωνίστρια εξελίξεων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τις πολιτικές επιπτώσεις της καταιγίδας των δικαστικών εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος επιχειρούν να ανιχνεύσουν τα κομματικά επιτελεία, καθώς ο χρόνος προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές κα τις ευρωεκλογές του Μαΐου μετράει πλέον αντίστροφα".

Ο ΛΟΓΟΣ: Λάθος διάσωση για την Ελλάδα. «Κατακεραυνώνει» την τρόικα έκθεση του ευρωκοινοβουλίου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "λάθος εκτιμήσεις από την τρόικα, της κατάστασης κατά τη διάσωση Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Κύπρου, διαπιστώνει η έκθεση της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τον αντιπρόεδρό του, Αυστριακό Οτμαρ Κάρας, γράφει στο χθεσινό της φύλλο η αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Να εμποδίσει ο λαός τα σχέδια της κυβέρνησης

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ΠΦΥ δεν πρόκειται να λύσει, αντίθετα θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τους όρους και τις προϋποθέσεις παροχής των υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας του λαού".

ΤΑ ΝΕΑ: Το σκάνδαλο των τροφίμων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ομηροι της ακρίβειας στα ράφια των σουπερμάρκετ παραμένουν οι καταναλωτές: παρότι η ελληνική οικονομία βιώνει τον μεγαλύτερο αποπληθωρισμό των τελευταίων πενήντα ετών, οι τιμές στα περισσότερα βασικά είδη διατροφής παραμένουν αδικαιολόγητα υψηλές".

Kontranews: Καρφώνει πολιτικούς ο Ματαντός

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων των γερμανικών κολοσσών HDV και Τίσεν Κρουπ Μιχάλης Ματαντός που είχε αναλάβει τα λαδώματα πολιτικών και αξιωματούχων που εμπλέκονται στη γιγαντιαία σύμβαση για την κατασκευή των υποβρυχίων φόρεσε την κουκούλα και καρφώνει τους πάντες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Απειλή κατασχέσεων για 270.000 οφειλέτες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να κλείσει κάθε «παράθυρο» για την αποφυγή καταβολής των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με ρύθμιση που προωθεί ο Γ. Βρούτσης, δεν θα επιστρέφονται φόροι προς εκείνους που δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους. Παράλληλα, όσοι οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ και το χρέος τους έχει βεβαιωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου, θα βρεθούν άμεσα υπό την απειλή των κατασχέσεων".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κόλαφος της Ευρωβουλής στις επιλογές της τρόικας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ελλειψη διαφάνειας, καταστρατήγηση της πολιτικής της Λισαβόνας για την ανάπτυξη, τυφλές περικοπές κοινωνικών δαπανών και επιδομάτων που οδήγησαν σε φτώχεια τμήματα του πληθυσμού των μνημονιακών χωρών -Ελλάδος, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας- και έκρηξη της ανεργίας των νέων είναι ορισμένες από τις επικρίσεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο των δύο εισηγητών της Ευρωβουλής για το ρόλο της τρόικας".

ΚΕΡΔΟΣ: Η Ελλάδα θα ζητήσει νέους πόρους κατά παρέκκλιση από τις Βρυξέλλες

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόσθετους πόρους, κατά παρέκκλιση των Κοινοτικών κανόνων, προτίθεται να ζητήσει η Ελλάδα από τις Βρυξέλλες για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. «Συνήγορο» σε αυτή την προσπάθεια θα έχει τον επικεφαλής της Task Force στη χώρα μας κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. Προς τούτο συγκροτείται ομάδα δράσης με στόχο τη διαμόρφωση νομικών επιχειρημάτων που θα επιτρέψουν ελαστικοποίηση των όρων για Κοινοτική χρηματοδότηση".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή