Τουλάχιστον 25 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 22:16
UPD:22:42
REUTERS/Wissm al-Okili

Η φονικότερη επίθεση σημειώθηκε στην κυρίως σιιτική γειτονιά Σαάμπ, στην ανατολική Βαγδάτη, όπου μία βόμβα εξερράγη σε αγορά, με αποτέλεσμα 11 νεκρούς και 28 τραυματίες (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε σιιτικές περιοχές στη Βαγδάτη.Οι τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία, υπολογίζονται στους 76.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, οι οποίες συνέπεσαν με την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην ιρακινή πρωτεύουσα ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Η φονικότερη επίθεση σημειώθηκε στην κυρίως σιιτική γειτονιά Σαάμπ, στην ανατολική Βαγδάτη, όπου μία βόμβα εξερράγη σε αγορά, με αποτέλεσμα 11 νεκρούς και 28 τραυματίες.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν το βράδυ, ενώ πολλοί άνθρωποι ήταν στους δρόμους λόγω του εορτασμού των γενεθλίων του Μωάμεθ.

Ο Μπαν Κι Μουν, σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες του με τον ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι αλ Μάλικι, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση της βίας και προέτρεψε τους ιρακινούς ηγέτες να αντιμετωπίσουν τα αίτιά της.

Πηγή: Reuters

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή