Κεντροαφρ. Δημοκρατία: Περιστατικό κανιβαλισμού στις διαθρησκευτικές συγκρούσεις

Άνδρας έφαγε κομμάτι από το πόδι του θύματός του
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 19:47
UPD:20:00
REUTERS/Emmanuel Braun

Πράξεις κανιβαλισμού είναι σπάνιες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου οι συγκρούσεις με θρησκευτικά κριτήρια είναι πρόσφατη εξέλιξη (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Άνδρας ο οποίος έφαγε τις σάρκες θύματός του στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σημείωσε  ότι το έπραξε για να εκδικηθεί για τα δολοφονημένα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Ουατζά Μαγκλουάρ, ο οποίος αυτοαποκαλείται και «Τρελλός Σκύλος», ήταν μέλος χριστιανικής ένοπλης ομάδας η οποία επιτέθηκε σε μουσουλμάνο στην πρωτεύουσα της χώρας Μπανγκί.

Ο ίδιος δήλωσε στο δίκτυο BBC ότι ήταν «θυμωμένος» γιατί οι μουσουλμάνοι σκότωσαν την έγκυο γυναίκα του, την κουνιάδα του και το μωρό της.

Η διαθρησκευτική βία στην χώρα της κεντρικής Αφρικής έχει λάβει νέες διαστάσεις, μετά τη νίκη των ανταρτών Σελεκά το Μάρτιο του 2013, η οποία έφερε στην εξουσία τον πρώτο μουσουλμάνο πρόεδρο στην ιστορία της πρώην γαλλικής αποικίας.

Ο Μισέλ Τζοτοντιά παραιτήθηκε την Παρασκευή, μετά από ισχυρές πιέσεις που του άσκησαν ηγέτες άλλων χωρών της περιοχής.

Ο «Τρελλός Σκύλος» δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι είχε δει το θύμα του να κάθεται σε θέση μέσου μαζικής μεταφοράς και αποφάσισε να το ακολουθήσει.

Η ομάδα την οποία συγκέντρωσε άμεσα έφτασε να αριθμεί 20 νεολαίους.

Ανάγκασαν τον οδηγό του λεωφορείου να σταματήσει, έσυραν τον μουσουλμάνο στο δρόμο, τον ξυλοκόπησαν, τον μαχαίρωσαν και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Οπτικό υλικό από το περιστατικό δείχνει τον «Τρελλό Σκύλο» να τρώει ένα κομμάτι από το πόδι του θύματος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κανείς δεν προσπάθησε να αποτρέψει την κίνηση.

Πράξεις κανιβαλισμού είναι σπάνιες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου οι συγκρούσεις με θρησκευτικά κριτήρια είναι πρόσφατη εξέλιξη.

Οι μουσουλμάνοι αντάρτες Σελεκά του κ. Τζοτοντιά είχαν κατηγορηθεί ότι στόχευαν χριστιανούς αμάχους, οδηγώντας τους χριστιανούς σε αντισυσπείρωση στις πολιτοφυλακές Αντι-Μπαλάκα.

Οι συγκεκριμένες ομάδες κατηγορήθηκαν στη συνέχεια για ωμότητες κατά της μουσουλμανικής μειονότητας της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή