Απολογείται ο Στάθης Μπούκουρας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Γερμενής και Ηλιόπουλος
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014 10:52
UPD:15:14
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας προσερχόμενος για να απολογηθεί ενώπιον των εφετών-ανακριτριών, στο Εφετείο Αθηνών.

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα ενώπιον των αρμοδίων ανακριτριών, αναφορικά με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σε υπόμνημα που κατέθεσε, ο κ. Μπούκουρας φέρεται να δηλώνει κατηγορηματικά αθώος και υποστηρίζει ότι «η δίωξή του είναι πολιτική» και πως «”βάλλεται” στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του».

Επίσης αναφέρει ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας και ότι «η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο».

Ο κ. Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

Προφυλακιστέοι Γερμενής και Ηλιόπουλος

EURONEWS

Εν τω μεταξύ, στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθούν τη Δευτέρα οι δύο άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με απόφαση των ανακριτριών της υπόθεσης και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Μετά από πολύωρη διάσκεψη, οι εφέτες και ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάνθηκαν αργά το Σάββατο ότι οι δύο βουλευτές κρίνονται προφυλακιστέοι για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκιση στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έξω από το δικαστικό μέγαρο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, οι τελευταίοι ξέσπασαν σε συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των δικαστών, των δημοσιογράφων και του Πρωθυπουργού.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή