Πρόσκληση στην Άστον για επίσκεψη στην Τεχεράνη

Δηλώσεις του ιρανού υφυπουργού Εξωτερικών
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 16:05
UPD:16:08
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
A- A A+

Το Ιράν απηύθυνε πρόσκληση στην επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Κάθριν Άστον - η οποία έχει επαφές με την Τεχεράνη εξ ονόματος των μεγάλων δυνάμεων της ομάδας 5+1 - να μεταβεί στη χώρα, δήλωσε ο Αμπάς Αραγσί, υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, τις δηλώσεις του οποίου αναμεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

«Η κ. Άστον έχει μια ανοιχτή πρόσκληση από τον Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, να μεταβεί στην Τεχεράνη όποτε επιθυμεί», σημείωσε ο κ. Αραγσί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι οι διήμερες διαπραγματεύσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Γενεύη με την Χέλγκα Σμιτ, αναπληρώτρια επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, επέτρεψαν να βρεθούν «λύσεις σε τρία διαφορετικά σημεία» ανάμεσα στο Ιράν και τις χώρες της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγ. Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) για την εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη στη Γενεύη στις 24 Νοεμβρίου για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Οι λύσεις αυτές μεταφέρθηκαν στις πρωτεύουσες, οι οποίες αναμένεται να αποφασίσουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

EURONEWS

Η συμφωνία προβλέπει περιορισμό του εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν για περίοδο 6 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα επιβληθούν νέες οικονομικές κυρώσεις στην Τεχεράνη και θα υπάρξει μερική άρση όσων ισχύουν σήμερα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή