Ένταση σε πανελλαδική συγκέντρωση εκπαιδευτικών στη Λάρισα

Χρήση χημικών από την αστυνομία
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 15:29
UPD:19:39
larissanet.gr
A- A A+

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, διεξήχθη το απόγευμα πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο ύψος των διοδίων Πυργετού.

Στο σημείο βρέθηκαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κοζάνη, Έβρο, Λαμία και άλλες πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα συναδέλφων τους, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης.

LARISSANET.GR

Οι εκπαιδευτικοί προέβησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν και χρήση χημικών.

LARISSANET.GR

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί που ήρθαν από βόρεια Ελλάδα, βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των διοδίων όπου είχαν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς της Λάρισας η διαμαρτυρία τους ολοκλήρώθηκε με πορεία που θα γίνει στην πόλη όταν επιστρέψουν από τα διόδια Πυργετού.

LARISSANET.GR

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, εξελίσσεται η πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο ύψος των διοδίων Πυργετού.

Όπως είναι γνωστό, τον ερχόμενο Μάρτιο εκπνέει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν περισσότεροι από 1.800 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης και με βάση τις μέχρι σήμερα αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων, προκύπτει πως τουλάχιστον 400 καθηγητές δεν θα επανατοποθετηθούν σε φορείς, είτε του υπουργείου Παιδείας είτε του υπ. Εσωτερικών και συνεπώς θα απολυθούν.

Εξάλλου, η ΟΛΜΕ έχει καλέσει τις κατά τόπους ΕΛΜΕ σε γενικές συνελεύσεις, με πρόταση για απεργία στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάζεται η προσφυγή εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκαν τον Ιούνιο του 2013.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή