Ολγα Κεφαλογιάννη: Ήπειρος, ο ορισμός της μυστικής Ελλάδας

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 19:50
UPD:20:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη (φωτ. αρχείου) σημείωσε πως ανάμεσα στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού, είναι η ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, με μοχλό το τουριστικό προϊόν της.

A- A A+

Η Ήπειρος είναι ο ορισμός του «secret Greece», της «μυστικής Ελλάδας»  που ο επισκέπτης οφείλει να εξερευνήσει, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία πραγματοποίησε την Παρασκευή επίσκεψη στην περιοχή. Η ίδια ανέφερε ότι το υπουργείο προγραμματίζει επικοινωνιακές δράσεις για τη προβολή του τόπου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού, είναι η ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, με μοχλό το τουριστικό προϊόν της, ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη και υπογράμμισε πως υπάρχει η θέληση, ο τουρισμός, να στηρίξει όλες τις περιφέρειες της χώρας, όλες τις τοπικές κοινωνίες, όλες τις τοπικές οικονομίες.

Μάλιστα για την Ήπειρο εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να γίνει πρότυπο για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, καθώς διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που μπορεί να προσελκύσουν τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.

Αναφερόμενη  στους στόχους για τη νέα τουριστική χρονιά, δήλωσε ότι ο τουρισμός έφερε έσοδα 11,5 δισ. ευρώ στη χώρα, την περασμένη χρονιά. Για το 2014- πρόσθεσε-  οι προκλήσεις μεγαλώνουν. Είναι χρονιά ευθύνης για όλους. Οι στόχοι μας είναι

«Οι προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας, στον Τουρισμό είναι, να δείξουμε αυτό το εξάμηνο, σε επίπεδο Ευρώπης, ότι ο τουρισμός θα πρέπει να αποτελέσει μία βασική αναπτυξιακή πολιτική για την Ε.Ε.», είπε προσθέτοντας ότι αυτό, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τις χώρες του Νότου, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Επιπλέον η  κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε πως επιδίωξη είναι «να μπει στην ελληνική Προεδρεία η αναθεώρηση του κώδικα θεωρήσεων, γεγονός πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, ώστε, να μην δημιουργούνται τα γραφειοκρατικά εμπόδια, στους πολίτες τρίτων χωρών, όπως τους Ουκρανούς, τους Ρώσους, τους Τούρκους, τους Κινέζους, οι οποίοι χρειάζονται θεώρηση για να έρθουν στην Ευρώπη.

Επίσης ανέφερε ότι αυτό το εξάμηνο θα δοθεί μεγάλη έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό, την κρουαζιέρα, το yatching, τον παράκτιο τουρισμό, διότι η χώρα μας έχει τα πλεονεκτήματα.

Η υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση και προβολή των θεματικών μορφών τουρισμού, φέρνοντας ως παράδειγμα τον τουρισμό υγείας και τις δράσεις που αναπτύσσονται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ήπειρος μπορεί να γίνει πρότυπο για την ανάπτυξη Ειδικών Μορφών Τουρισμού, καθώς διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που μπορεί να προσελκύσουν τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.

Η κ. Καλογιάννη έχει από το μεσημέρι στα Ιωάννινα διαδοχικές συναντήσεις με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, με την γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον περιφερειάρχη Ηπείρου, τον δήμαρχο Ιωαννιτών και τοπικούς φορείς.

newsroom, naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή