Συρία: Δεκάδες νεκροί αντάρτες σε μάχες στη Χομς

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 23:37
UPD:23:39
REUTERS/Thaer Al Khalidiya

Σημερινό στιγμιότυπο από τη Χομς.

A- A A+

Τουλάχιστον 45 αντάρτες σκοτώθηκαν την Πέμπτη στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι κυβερνητικές δυνάμεις σε συνοικίες της Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αντάρτες, που ανήκαν σε διάφορες ταξιαρχίες, σκοτώθηκαν στο διάστημα μεταξύ της Τετάρτης το βράδυ και της Πέμπτης το πρωί, όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό των συνοικιών αυτών, που διαρκεί περισσότερο από έναν χρόνο, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σκοτώθηκαν καθώς εξαπέλυαν μια επιχείρηση με στόχο να τερματιστεί η πολιορκία της Χομς, πέφτοντας  σε ενέδρα των δυνάμεων του καθεστώτος κοντά στη συνοικία Χαλντίγε, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, πολλές χιλιάδες πολίτες βρίσκονται παγιδευμένοι στη Χομς εξαιτίας του αποκλεισμού που έχει επιβάλει ο κυβερνητικός στρατός στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στην παλιά πόλη.

Τον Οκτώβριο ακτιβιστές είχαν προειδοποιήσει ότι στις συνοικίες αυτές υπάρχει έλλειψη τροφίμων, καυσίμων και ότι οι κάτοικοι υποφέρουν από υποσιτισμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή