Εκτόξευση πυραύλου για ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 21:34
UPD:22:51
REUTERS/NASA
A- A A+

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) αποτελεί τον προορισμό μη επανδρωμένου πυραύλου Antares της Orbital Sciences, ο οποίος εκτοξεύτηκε την Πέμπτη από το Γουόλοπς στη Βιρτζίνια.

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά οκτώ αποστολών ανεφοδιασμού του ISS για λογαριασμό της NASA, στο πλαίσιο συμφωνίας ύψους 1,9 δισ. δολαρίων. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η κάψουλα Cygnus, την οποία μετέφερε ο πύραυλος, θα καταφθάσει στον σταθμό νωρίς την Κυριακή.

Η εκτόξευση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση της NASA, αναβλήθηκε δύο φορές μέσα στην εβδομάδα, λόγω κακοκαιρίας και αυξημένης ακτινοβολίας στο Διάστημα μετά από ηλιακή έκλαμψη την Τρίτη.

Η Orbital Sciences είναι η μία από τις δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τη μεταφορά φορτίων στον ISS για λογαριασμό της NASA, μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων το 2011. Η άλλη είναι η Space Exploration Technologies (SpaceX), η οποία πρόκειται να πραγματοποιήσει την τρίτη αποστολή της στις 22 Φεβρουαρίου, από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς