Πλήρης στήριξη της κυβέρνησης στους χειρισμούς του κ. Παπαληγούρα

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2004 16:42
A- A A+

Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στους χειρισμούς του κ. Παπαληγούρα όσον αφορά την υπόθεση του Χρηματιστηρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/01/975033.htm , έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να το πάρει απόφαση. Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ρίξει άπλετο φως στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος προσθέτοντας ότι οι έλληνες πολίτες και τα εκατομμύρια θύματα του Χρηματιστηρίου - θύματα της πολιτικής της «φούσκας» του ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτηριστικά είπε, όπου λίγοι κερδοσκόπησαν σε βάρος των πολλών- αντιλαμβάνονται γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να διερευνηθεί σε βάθος αυτή η υπόθεση. Είναι δέσμευσή μας: η υπόθεση του Χρηματιστηρίου θα διερευνηθεί σε βάθος».

Σε ερώτηση για το αν οι ενέργειες του υπουργού ΔΙκαιοσύνης συνιστούν παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/02/975344.htm , ο κ. Ρουσόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Όπως διαβάσατε και στο δελτίο Τύπου, το οποίο εξεδόθη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την ίδια απολύτως άποψη». «Θα πρέπει κανείς να μην υποτιμά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την ανεξαρτησία του, ιδιαίτερα όταν αυτός λέγεται Δημήτριος Λινός», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ρουσόπουλος, «ο υπουργός Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των συνταγματικών δικαιωμάτων του, συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και συζήτησε ένα θέμα μαζί του», επιμένοντας ότι μια τέτοια ενέργεια δεν συνιστά καθόλου παρέμβαση.

Στην παρατήρηση ότι με το χαρακτηρισμό «φούσκα του ΠΑΣΟΚ» και την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση παίρνει θέση ότι όντως υπάρχει ένα αδίκημα χωρίς προηγουμένως αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι «η φούσκα του ΠΑΣΟΚ, η πολιτική της “φούσκας” του Χρηματιστηρίου -και είμαι βέβαιος ότι οι ελληνες πολίτες, που με ακούν τώρα, συμφωνούν απολύτως- θα διερευνηθεί έως τέλους».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ποιος είχε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση του εισαγγελέα με τον κ. Παπαληγούρα, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι η πρωτοβουλία ήταν του υπουργού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή