Πανεθνική σύσκεψη για το έγκλημα μετά τη δολοφονία της πρώην Μις Βενεζουέλα

Διαδήλωση ηθοποιών και συγγραφέων - Επτά ύποπτοι υπό κράτηση
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 19:39
UPD:19:48
REUTERS/JORGE SILVA

Εκατοντάδες καλλιτέχνες και πολίτες διαδήλωσαν την Τετάρτη κατά της βίας στο Καράκας.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο κάλεσε σε σύσκεψη κυβερνήτες πολιτειών και δημάρχους από ολόκληρη τη χώρα, με θέμα την εξάπλωση της εγκληματικότητας στη χώρα, μετά τη γενική κατακραυγή για τη δολοφονία γνωστής ηθοποιού και πρώην Μις Βενεζουέλα.

Η 29χρονη Μόνικα Σπέαρ, και ο 39χρονος πρώην συζυγός της Τόμας Χένρι Μπέρι, βρετανός πολίτης, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από κακοποιούς, ενώ η πεντάχρονη κόρη τους νοσηλεύεται επίσης με τραύμα από σφαίρα.

Σε μια σπάνια στιγμή πολιτικής συμφιλίωσης, ο κ. Μαδούρο έσφιξε το χέρι του βασικού πολιτικού του αντιπάλου Ενρίκε Καπρίλες, του οποίου επικράτησε οριακά τον περασμένο Απρίλιο στις προεδρικές εκλογές.

EURONEWSGREEK

Εκατοντάδες ηθοποιοί και συγγραφείς πορεύτηκαν την Τετάρτη στο Καράκας για να ζητήσουν την κυβερνητική προστασία των πολιτών της χώρας από τους δολοφόνους του κοινού ποινικού δικαίου, με τη χώρα να φιγουράρει στις υψηλότερες θέσεις στη λίστα της παγκόσμιας εγκληματικότητας.

EURONEWS

Περισσότερες από εννέα στις 10 δολοφονίες στη χώρα μένουν ανεξιχνίαστες, σύμφωνα με ανεξάρτητο παρατηρητήριο της εγκληματικότητας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

EURONEWS

Ληστές σκότωσαν την Σπέαρ και τον Μπέρι στις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας σε σημείο εθνικής οδού κατά την επιστροφή τους στο Καράκας από την επαρχία και ενώ περίμεναν την οδική βοήθεια.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ότι ήδη κρατούνται επτά ύποπτοι για τη διπλή δολοφονία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή