ΗΠΑ: Προβάδισμα Μπους στην πρώτη καταμέτρηση των ψήφων

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 07:18
A- A A+

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζωρτζ Μπους, έναντι του Δημοκρατικού γερουσιαστή, Τζων Κέρι, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Με καταμετρημένο, το 52% της αμερικανικής επικράτειας, ο Τζωρτζ Μπους, συγκεντρώνει το 51% των ψήφων, έναντι 48% του Τζων Κέρι. Ο Μπους έως τώρα, εξασφαλίζει 219 εκλέκτορες, έναντι 199 του Κέρι - όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ για να εκλεγεί πρόεδρος, απαιτούνται 270 εκλέκτορες.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι Ρεπουμπλικάνοι εξασφαλίζουν τον έλεγχο της Γερουσίας και τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν, ότι διατηρούν και τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Τζωρτζ Μπους, κέρδισε την κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα, σύμφωνα με το Associated Press, ενώ σκληρή είναι η μάχη σε Οχάϊο και Μίτσιγκαν. Σύμφωνα με το CNN, τα αποτελέσματα δίνουν προβάδισμα του Τζωρτζ Μπους και στο Οχάϊο.

Οπως καταδεικνύουν τα έως τώρα αποτελέσματα, ο Τζωρτζ Μπους, κερδίζει το Αρκανσας, την Αριζόνα, το Αϊντάχο, το Μιζούρι, τη Μοντάνα, τη Γιούτα, τη Λουϊζιάνα, το Μισισιπί, το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, τη Βόρεια και Νότια Ντακότα, το Τέξας, το Ουαϊόμινγκ, τη Βιρτζίνια, τη Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

Το δίκτυο CBS, μετέδωσε, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, θα εξασφαλίσει και το Κολοράντο, ενώ σύμφωνα με το BBC, θεωρείται πιθανόν να υπερισχύσει σε Ιντιάνα, Κεντάκι, Τζώρτζια, Δυτική Βιρτζίνια, Αλαμπάμα, Οκλαχόμα και Τενεσί.

«Πιστεύω ότι θα κερδίσω», δήλωσε νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο μέτωπο των Δημοκρατικών, ο Τζων Κέρι, εξασφαλίζει τη Ν. Υόρκη, το Ρόντ Αϊλαντ, την Πενσυλβάνια, την Καλιφόρνια, την περιφέρεια της Κολούμπια, την Ουάσινγκτον και το BBC, εκτιμά, ότι θα υπερισχύσει σε Ιλινόϊς, Μέϊν, Μαίρυλαντ, Αρκάνσας, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρσεϊ, Μασαχουσέτη, Κονέκτικατ και Βερμόντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή