Συρία: Βίντεο με αιχμαλώτους που εκτελέστηκαν από τζιχαντιστές

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 21:47
UPD:23:40
REUTERS/Abdalrhman Ismail

Άνδρες κουβαλούν μία σορό, που πιστεύεται ότι ανήκει σε έναν από τους αιχμαλώτους που εκτελέστηκαν από την ΙΚΙΛ και εντοπίστηκε σε ένα νοσοκομείο στο Χαλέπι, που λειτουργούσε ως γενικό επιτελείο της ΙΚΙΛ στην πόλη.

A- A A+

Ένα βίντεο που μεταδόθηκε σήμερα και γυρίστηκε, σύμφωνα με ακτιβιστές, στο γενικό επιτελείο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, δείχνει εννέα σορούς να κείτονται μέσα σε μια λίμνη από αίμα.

Το βίντεο αυτό, το οποίο μεταδόθηκε από την ομάδα ακτιβιστών του πρακτορείου ειδήσεων Σάχμπα, δείχνει τις σορούς ανδρών που έχουν δεμένα τα μάτια, όπως και τα χέρια πίσω από την πλάτη, να κείτονται μέσα σε μια λίμνη αίματος και να φέρουν τραύμα στο κεφάλι από μία σφαίρα.

«Αυτές είναι πράξεις της ΙΚΙΛ. Τα θύματα είναι αποστάτες; Όχι είναι μουσουλμάνοι» , δηλώνει ο εικονολήπτης.

Κάποιος άλλος λέει: «Είναι οι ίδιες πράξεις που διαπράττουν οι σαμπίχα (οι φιλοκαθεστωτικοί πολιτοφύλακες). Χτυπήθηκαν με μια σφαίρα στο αυτί ή στο κεφάλι».

Ένας από τους ακτιβιστές του Σάχμπα απάντησε σε ερώτηση που του έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεκάδες αιχμάλωτοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά δεκάδες άλλοι εκτελέστηκαν χθες ή προχθές από την ΙΚΙΛ όταν εξαπολύθηκε επίθεση κατά του γενικού της επιτελείου στο Χαλέπι».

Οι αντάρτες από διάφορες ταξιαρχίες ισλαμιστών στο Χαλέπι πήραν τον έλεγχο του πρώην νοσοκομείου παίδων, στο κέντρο της πόλης, «το οποίο είχε μετατραπεί σε γενικό επιτελείο της ΙΚΙΛ στην πόλη» , σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι πράξεις αυτές επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε ήδη πει και στο παρελθόν: η ΙΚΙΛ διαπράττει εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και δρα σε αντίθεση με αυτό που δήλωνε όταν βεβαίωνε ότι ήρθε για να βοηθήσει τον συριακό λαό» , επισήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

«Ο συριακός λαός θέλει να ξεφορτωθεί μια δικτατορία για την δημοκρατία κι όχι για μια νέα δικτατορία που θα φέρει την ισλαμική περιβολή», υπογράμμισε επίσης μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή