Το γνωστό τραγούδι γενεθλίων στον Κιμ Γιονγκ Ουν τραγούδησε ο Ρόντμαν

Δεν πτοήθηκε από τις αντιδράσεις για την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 18:03
UPD:18:16
REUTERS/KYODO

Στιγμιότυπο από την άφιξη του Ντένις Ρόντμαν στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ, στις 19 Δεκεμβρίου. Ο πρώην μπασκετμπολίστας σε χειραψία με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

A- A A+

Ο αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόντμαν τραγούδησε το γνωστό τραγούδι γενεθλίων «Happy Birthday» στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν μπροστά σε χιλιάδες θεατές στην Πιονγιάνγκ.

Ο κ. Ρόντμαν σημείωσε ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του στο κοινό, είναι ο «καλύτερός του φίλος».

Πρόκειται για την τέταρτη επίσκεψη του πρώην σταρ του NBA στη Βόρεια Κορέα, στη διάρκεια της οποίας θα δοθεί και φιλικό παιχνίδι ομάδας βετεράνων καλαθοσφαιριστών με βορειοκορεάτες συναδέλφους τους με αφορμή τα γενέθλια του κ. Κιμ.

Ο εκκεντρικός πρώην καλαθοσφαιριστής είχε απαντήσει οργισμένα σε επικρίσεις οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα.

Οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν ότι ο κ. Ρόντμαν δεν εκπροσωπεί τη χώρα.

Στο κλειστό στάδιο της Πιονγιάνγκ βρέθηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, 14.000 Βορειοκορεάτες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την εκτέλεση του θείου του βορειοκορεάτη ηγέτη, Τανγκ Σονγκ Θάεκ, ο οποίος θεωρείτο πρόσωπο – κλειδί στο μηχανισμό εξουσίας της χώρας.

Αιχμές για τον κατάδικο Μπάε

Ο κ. Ρόντμαν ρωτήθηκε αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη σχέση του με τον κ. Κιμ για να παράσχει αρωγή στον Κένεθ Μπάε, Αμερικανοκορεάτη ο οποίος καταδικάστηκε από τη βορειοκορεατική δικαιοσύνη σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα το Μάιο του 2013.

EURONEWS

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι ο κ. Μπάε - ο οποίος εμφανιζόταν ως ταξιδιωτικός πράκτορας αλλά και χριστιανός ιεραπόστολος -  χρησιμοποιούσε την τουριστική του επιχείρηση για να υποκινεί σε ανταρσία κατά του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNN, ο Ντ. Ρόντμαν περιορίστηκε να δηλώσει, με εμφανή νευρικότητα: «Αν καταλαβαίνατε τι έκανε ο Κένεθ Μπάε σε αυτή τη χώρα… Καταλαβαίνετε τι έκανε σε αυτή τη χώρα; Θα χαιρόμουν πολύ να μιλήσουμε γι’ αυτό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή