Γ.Σαρρής: «Ο Σάντος θα μείνει στον πάγκο της εθνικής»

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 15:23
UPD:15:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

A- A A+

Αισιοδοξία, που αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας, για την παραμονή του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής ομάδας, διακατέχει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή.

Ο διοικητικός ηγέτης της ομοσπονδίας με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του NOVAΣπορ FM επισήμανε πως το θέμα Σάντος θα έχει τελειώσει έως τα τέλη Φεβρουαρίου. «Έχει δεσμευτεί πως μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα μας έχει απαντήσει. Εκτιμώ πως κατά 99% η απάντησή του θα είναι θετική» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος αναφέρθηκε και στον λόγο που αποφάσισε η ομοσπονδία να στείλει στο διαιτητικό δικαστήριο την υπόθεση για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν από το τρέχον πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

«Η Football League και η Σούπερ Λίγκα είναι Ενώσεις τις ΕΠΟ. Είχαν μεταξύ τους μία διένεξη. Δεν φταίνε μόνο εκείνες, αλλά και η Ομοσπονδία, αφού το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να το λύσει νωρίτερα. Υπήρχε μία εκκρεμότητα για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας και εκείνες της Football League, για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν την επόμενη σεζόν. Η ΕΠΟ, βάσει νόμου, δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει και να εισηγηθεί κάποια απόφαση. Για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε σε βάθος τριετίας πώς θα είναι οι Εθνικές κατηγορίες, ώστε να μην δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε να βρούμε μία λύση στη διένεξη των δύο Ενώσεων. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε νομιμοποίηση και από τη στιγμή που δεν συνεννοήθηκαν οι δύο Ενώσεις, οι Παγκόσμιοι Κανονισμοί προβλέπουν την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Είχε δημιουργηθεί και άλλες φορές ανάλογο πρόβλημα, όμως είχε λυθεί συναινετικά». Σχετικά με το πότε αναμένεται να βγει η απόφαση από το αρμόδιο όργανο: «Θα έχει ολοκληρωθεί σε δέκα μέρες και δεσμεύει τις δύο Ενώσεις».

Το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα στη Β΄ Εθνική, αλλά αυτών που θα ανέβουν παραπέμφθηκε σήμερα από τον ΕΠΟ στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο. Μετά το διοικητικό συμβούλιο η Ομοσπονδία προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση των προκηρύξεων για τα πρωταθλήματα περιόδου 2013-2014 της Σούπερ Λίγκας και της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Football League): «Η απόφαση ελήφθη βάσει του άρθρου 2 παρ. 3-Α, εδάφιο ιβ του Καταστατικού της ΕΠΟ και μετά την αδυναμία εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και την άρνησή τους παρά τη σχετική πρόβλεψη στους κανονισμούς, να προσφύγουν προς επίλυση της διαφοράς τους στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις