Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του Οχάιο

Νικητή με 274 εκλέκτορες αναδεικνύουν τον Τζορτζ Μπους τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 13:21
A- A A+

Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων στη πολιτεία του Οχάιο θα καθορίσουν το νικητή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Οι 20 εκλέκτορες του Οχάιο είναι αυτοί που θα αναδείξουν τον τελικό νικητή και πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο νυν αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους προηγείται στην εν λόγω πολιτεία του Δημοκρατικού αντιπάλου του με 145.000 ψήφους, με τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων να βρίσκεται περίπου στη μέση της.

Αμφίρροπη είναι η μάχη των δύο αντιπάλων και στις άλλες δύο πολιτείες όπου το αποτέλεσμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Στην Αϊόβα (επτά εκλέκτορες) ο Τζορτζ Μπους διατηρεί προβάδισμα 15.000 ψήφων ενώ απομένουν περίπου 65.000 ψήφοι να καταμετρηθούν.

Τέλος στο Νέο Μεξικό (πέντε εκλέκτορες) ο Τζορτζ Μπους προηγείται του Τζον Κέρι με 5.822 ψήφους, ενώ η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων είχε διακοπεί προσωρινά μέχρι το μεσημέρι.

Συμφωνα πάντως με τις προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, ο κ. Μπους θα εξασφαλίσει τελικά 274 εκλέκτορες έναντι 252 (όσους δηλ έχει τώρα μετά τη νίκη του στο Ουισκόνσιν) του Τζον Κέρι. Υπενθυμίζεται ότι για την εκλογή προέδρου απαιτούνται 270 εκλέκτορες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή