«Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον η στάση της κυβέρνησης στην τουρκική ένταξη»

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 16:02
A- A A+

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί με νηφαλιότητα και σταθερότητα τη συμπεριφορά της Τουρκίας και ενημερώνει τους εταίρους και τους συμμάχους όποτε είναι αναγκαίο», επανέλαβε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευαγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς για τις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση θα διαμορφώσει οριστικά τη θέση της στο ζήτημα της τουρκικής ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει δεδομένα που να οδηγούν την κυβέρνηση σε αλλαγή της στάσης της στο θέμα της τουρκικής ένταξης.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., όπως δηλ. έχει ήδη αποφασίσει η Γαλλία, ο κ. Αντωναρος απάντησε ότι όταν έρθει το θέμα θα αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα.

Τέλος ο κ. Αντώναρος παρατήρησε πως έχουν γίνει αξιοσημείωτες μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως η γειτονική χώρα θα πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται κατά ευρωπαϊκό τρόπο και να σέβεται τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή