Αποστάσεις από τις δηλώσεις Αράπογλου

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2004 16:55
A- A A+

Αποστάσεις από τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Τάκη Αράπογλου, για τα όσα δήλωσε για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κράτησε η κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, τόνισε ότι την οικονομική πολιτική την καθορίζει η κυβέρνηση και χαρακτήρισε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας. «H κυβέρνηση θα λάβει πρόσθετα μέτρα για την στήριξή τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας, ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Αράπογλου δεν είναι μέλος της κυβέρνησης.

Ο κ. Αράπογλου στο πλαίσιο οικονομικού συνεδρίου δήλωσε ότι «αρκετές από τις ΜΜΕ πρέπει να κλείσουν γιατί δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά... Δεν πρέπει να μας απασχολεί η ενδεχόμενη βραχυπρόθεσμη αύξηση της ανεργίας και να μας αναγκάζει να υποθηκεύουμε το μελλον μας με πρόσκαιρες παροχές... Πρέπει να πάψουμε να συζητάμε αν θα εργαζόμαστε 39 ή 40 ώρες την εβδομάδα όταν είμαστε τόσο πίσω».

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις επικίνδυνες για την οικονομία και την απασχόληση, και ο Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής, υποστηρίζει ότι «με την ωμή προσέγγιση του κ. Αράπογλου αποκαλύπτεται η διγλωσσία και το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ» http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=975891&noads=true .

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον ΣΥΝ, την ΟΤΟΕ, και εμπόρους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή