Προβλήματα για δεύτερη μέρα στο «Μακεδονία» λόγω ομίχλης

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 08:52
UPD:11:18
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Για δεύτερη συνεχή ημέρα η λειτουργία του αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη παρεμποδίζεται από το πυκνό «πέπλο» ομίχλης που έχει σκεπάσει από νωρίς μεγάλο μέρος της πόλης.

Αρκετά αεροσκάφη δεν κατάφεραν να προσγειωθούν αφού η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 250 μέτρα. Οι πρωινές πτήσεις αντιμετώπισαν δυσκολίες, ενώ αεροσκάφος που ξεκίνησε από την Πάφο τελικά προσγειώθηκε στην Αθήνα.

Ωστόσο, το μεσημέρι αναμένεται να λυθούν τα προβλήματα, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια και οι πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη θα γίνουν κανονικά.

Με εξαίρεση το δυτικό τμήμα της πόλης, οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στη Θεσσαλονίκη κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Σύμφωνα με τις πρωινές (στις 07.00) μετρήσεις στο σταθμό του Λαγκαδά, τα αιωρούμενα σωματίδια άγγιξαν τα 102 μg/ ανά κυβικό μέτρο.

Βάσει των πρωινών ωριαίων μετρήσεων των σταθμών του δημοτικού δικτύου ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στον σταθμό του Επταπυργίου οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 ήταν 40 μg/ανά κυβικό μέτρο, 54 στην Εγνατία, 29 στη Μαρτίου, 57 στην Τούμπα και 72 στο δημαρχείο.

Χθες, η μέση ημερήσια τιμή διαμορφώθηκε στα 130 μg/ανά κυβικό μέτρο στον Λαγκαδά, 66 στην Εγνατία, 66 στο Δημαρχείο, 61 στην Τούμπα και 71 στο Επταπύργιο.

Το πρωί της Τρίτης, στον σταθμό του Λαγκαδά και του Επταπυργίου καταγράφηκαν υψηλές ωριαίες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων 147 mg/ανά κυβικό μέτρο και 109 μg/ανά κυβικό μέτρο, αντίστοιχα. Στους σταθμούς της Εγνατίας, της Τούμπας και του Επταπυργίου, οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων κυμάνθηκαν στα 74-79 μg.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή