Sony: Πάνω από 4,2 εκατ. πωλήσεις PS4

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 06:06
UPD:06:47
EPA/OLIVER BERG/SONY
A- A A+

Πάνω από 4,2 εκατομμύρια κονσόλες παιχνιδιών PlayStation 4 έχει πουλήσει η ιαπωνική εταιρεία Sony από την ημέρα της κυκλοφορίας της κονσόλας τον περασμένο Νοέμβριο.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία, η Sony είναι μπροστά στον ανταγωνισμό από τη βασική αντίπαλο της, την αμερικανική Microsoft, η οποία έβγαλε στην αγορά τη δική της κονσόλα, το Xbox One, σχεδόν ταυτόχρονα.

Στην ανακοίνωσή της η Sony ανέφερε ότι έως τις 28 Δεκεμβρίου οι πωλήσεις του PS4 είχαν ξεπεράσει τα 4,2 εκατομμύρια και ελπίζει να φθάσει τα 5 εκατομμύρια πωλήσεις στο τέλος του Μαρτίου σε όλο τον κόσμο.

«Ο στόχος είναι σίγουρα πολύ κοντά και οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται δυναμικά. Σίγουρα θα επιτευχθεί ο στόχος σύντομα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Φιλίπ Καρντόν, διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment. Η ιαπωνική ομάδα ανακοίνωσε επίσης ότι έχει σχεδόν διπλασιαστεί (αύξηση 90%) ο αριθμός των συνδρομητών της ηλεκτρονικής υπηρεσία του PS μέσω της οποίας παίζεται online το PS4. «Τουλάχιστον το ήμισυ των κατόχων του PS4 είναι συνδρομητής στο PS+», σημείωσε ο κ. Καρντόν.

Μόλις τη Δευτέρα η Microsoft είχε γνωστοποιήσει τι δικές της πωλήσεις για το Xbox One ανακοινώνοντας ότι είχαν πωληθεί τρία εκατομμύρια από τις 22 Νομεβρίου, ημερομηνία της επίσημης κυκλοφορίας της κονσόλας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς