Ρυθμίσεις για το ΤΕΕ στο ν/σ για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 20:06
UPD:20:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ρυθμίσεις για το ΤΕΕ περιλαμβάνονται στις αλλαγές που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης (φωτ. αρχείου) στο νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων.

A- A A+

Ρυθμίσεις για το ΤΕΕ περιλαμβάνονται στις αλλαγές που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης στο νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων.

Με τις νομοτεχνικές αλλαγές μεταξύ άλλων ορίζεται ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

  • μπορεί να συμμετέχει από κοινού με φορείς του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με εκπαιδευτικά ιδρύματα και με επαγγελματικούς φορείς σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στους σκοπούς περιλαμβάνονται η σύνταξη κανονισμών και προδιαγραφών, τιμολογίων δημόσιων και ιδιωτικών έργων, τεχνικών εργασιών, υλικών συσκευών και συστημάτων, η συγκέντρωση και διαπίστωση τιμών της αγοράς, η μεταφορά τεχνογνωσίας και η διασύνδεση της έρευνας και καινοτόμων τεχνολογιών με την παραγωγή, η υποστήριξη κρατικών υπηρεσιών σε θέματα ελέγχων, αδειοδοτήσεων, οργάνωσης, μηχανισμών πρόληψης ή αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, η λειτουργία και αναβάθμιση ψηφιακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας, η πιστοποίηση φυσικών και νομικών προσώπων, εγκαταστάσεων και κατασκευών συναφών με την τεχνική, επιστημονική, κατασκευαστική και βιομηχανική δραστηριότητα, η τήρηση Μητρώων φυσικών και νομικών προσώπων συναφών δραστηριοτήτων.
  • μπορεί να ιδρύει επιστημονικά ή επαγγελματικά Τμήματα, με σκοπούς σχετιζόμενους με το τεχνικό δυναμικό της χώρας, την τεχνική, επιστημονική, κατασκευαστική και σχετική βιομηχανική δραστηριότητα, την μελέτη των τεχνικών έργων και τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
  • μπορούν να εγγράφονται φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία είτε έχουν υποχρέωση αναγγελίας κατά το άρθρο 39 του από 27.11/14.12.1926 Προεδρικού Διατάγματος ή έχουν υποχρέωση εγγραφής ή αναγγελίας στα Μητρώα Μελών άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Στις ΕΠΕ και ΑΕ που εγγράφονται στο ΤΕΕ δεμ εφαρμόζονται τα εδάφια η΄ της παραγράφου 2 των άρθρων 6 και 7 του νόμου 3853/2010.
  • μπορεί να λειτουργεί και ως υπηρεσία μίας στάσης στη συγκέντρωση ηλεκτρονικά ή με άλλο πρόσφορο μέσο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες που απαιτούνται να υποβάλλονται στην Διεύθυνση Μητρώου και Τεχνικών Επαγγελμάτων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων κατά τις διαδικασίες τήρησης του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων, του Μητρώου Εμπειρίας Κατασκευαστών, του Μητρώου Μελετητών και Εταιρειών Μελετών, καθώς και άλλων Μητρώων σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή