Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του Χρ. Ξηρού

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 14:26
UPD:14:57
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος παραβίασε τους όρους της άδειας που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του 56χρονου ισοβίτη.

Οι συγγενείς του φέρονται να υποστηρίζουν ότι ότι δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται.

Ο Ξηρός πήρε άδεια διάρκειας εννέα ημερών και μέχρι χθες εμφανιζόταν κανονικά, κάθε μέρα, στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας. Από χθες ωστόσο είναι άφαντος.  

Ο 56χρονος είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Ξηρού και μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του αδελφού του Σάββα, στον Πειραιά, στις 29/06/2002, έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας, ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση.

Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 10 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε οκτώ δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν, ενώ το εφετείο τον καταδίκασε σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή