Ταϊβάν: Επιβίωσε μετά από 60 ώρες στα κύματα χωρίς να ξέρει κολύμπι

«Θαύμα», δήλωσε γιατρός
Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 12:58
UPD:14:23
ITN
A- A A+

Άνδρας από την Ταϊβάν επιβίωσε μετά από 60 ώρες στην ταραγμένη θάλασσα μολονότι δεν ήξερε κολύμπι, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της μικρής νησιωτικής χώρας.

Ο Τσενγκ Λιεν Φα, 42 ετών, βρισκόταν σε παραλία της επαρχίας Χουαλιέν την Παρασκευή, όταν τον παρέσυραν γιγάντια κύματα.

Ο άνδρας βρέθηκε σε παραλία 75 χιλιόμετρα μακριά από το αρχικό σημείο.

Ο κ. Τσενγκ φέρεται να κρατήθηκε από ένα κομμάτι ξύλο για να επιπλεύσει, πριν τον ανακαλύψουν τα σωστικά συνεργεία στη δεύτερη παραλία την Κυριακή.

Οι υγειονομικοί που τον εξέτασαν σημείωσαν ότι ήταν ελαφρώς αφυδατωμένος, ενώ έφερε και πληγές στο σώμα του λόγω της μεγάλης παραμονής σε αλμυρά ύδατα.

Ο γιατρός Τσεν Τιεν Σου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιβίωση του κ. Τσενγκ «αποτελεί θαύμα», δεδομένου ότι δεν είχε μαζί του καθόλου φαγητό ή πόσιμο νερό.

Ο τυχερός άνδρας δήλωσε ότι κατάφερε να διαφύγει του πρώτου μεγάλου κύματος που τον χτύπησε, ωστόσο «παρασύρθηκε από το δεύτερο και μεγαλύτερο» που τον τράβηξε μέσα στη θάλασσα.

Έλπιζε, όπως τόνισε ο ίδιος, να σωθεί από κάποιο πλοίο το οποίο θα τον περισυνέλεγε.

Όταν είδε τα φώτα δρόμου κοντά στη δεύτερη παραλία, έφτασε μέχρι του σημείου που τα πόδια του άγγιζαν την άμμο και στη συνέχεια τα κύματα τον οδήγησαν στην ακτή.

Η σύζυγος του κ. Τσενγκ είχε ειδοποιήσει τις αρχές ότι ο άνδρας της δεν είχε επιστρέψει στην οικία τους τη συνηθισμένη ώρα.

Ο τελευταίος προσπαθούσε να πιάσει μικρά χέλια για να αυξήσει το εισόδημά του όταν παρασύρθηκε από τα κύματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή