Σε επιφυλακή λόγω του νέου διατροφικού σκανδάλου στην Ολλανδία

Λουκέτο σε 140 εκτροφεία
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2004 10:39
A- A A+

ΝΕΟ διατροφικό σκάνδαλο φαίνεται πως ξέσπασε στην Ολλανδία, ενώ υπό αυστηρό έλεγχο έθεσε από χθες το βράδυ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Αλέκου Κοντού, όλες τις εισαγωγές ολλανδικού γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων και κρεάτων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά το προσωρινό κλείσιμο 140 κτηνοτροφικών μονάδων στην Ολλανδία, που διατάχθηκε από το υπουργείο Γεωργίας της χώρας αυτής, μετά την ανεύρεση καρκινογόνων διοξινών σε αγελαδινό γάλα από δύο ολλανδικά αγροκτήματα.

Οι 140 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (αγελάδων, χοίρων και αιγοπροβάτων) έκλεισαν προσωρινά επειδή έκαναν χρήση των ίδιων ζωοτροφών (προϊόντα πατάτας, που περιείχαν διοξίνες), με εκείνες των δύο γαλακτοκομικών μονάδων.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναμένει τα επίσημα αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων που διεξάγονται στην Ολλανδία, καθώς και τις αποφάσεις τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέχρι τότε, εντείνει τους ελέγχους στα γάλατα και τα κρέατα που προέρχονται από την Ολλανδία.

Σ.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή