Σε επαγρύπνηση καλεί το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2004 12:58
A- A A+

«Σε μια στιγμή που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ να ακολουθηθεί μια διαδικασία στα πλαίσια του ΟΗΕ για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ βγαίνει μονομερώς, υπονομεύοντας αυτή τη διαδικασία, και αναγνωρίζοντας την ΠΓΔΜ με το όνομα Μακεδονία».

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΚΚΕ επισημαίνοντας επίσης ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί από τις εξελίξεις αυτές, να βρεθεί αντιμέτωπος σε κάθε εθνικιστική εκδήλωση και να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού στην περιοχή των Βαλκανίων».

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει ακόμη τα εξής: «Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί εδώ και χρόνια στα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Όταν όλα τα άλλα κόμματα έκαναν εθνικιστική σημαία το όνομα της FYROM και διοργάνωναν συλλαλητήρια, το ΚΚΕ υπογράμμιζε από το 1992 ακόμη, ότι η ονομασία της γειτονικής χώρας δεν ήταν το κύριο θέμα, προτάσσοντας ως όρο αναγνώρισης τον γεωγραφικό προσδιορισμό και την αφαίρεση των όποιων αλυτρωτικών τάσεων υπήρχαν στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Το κύριο ήταν και είναι η ιμπεριαλιστική

πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ και τις ΗΠΑ, που τεμάχισαν τα Βαλκάνια δια πυρός και σιδήρου.

Επιβεβαιώνεται, ότι μέσα από τις δομές του ιμπεριαλισμού, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, δεν είναι δυνατό να επιδιώκεται η διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ειρήνης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή