Εντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Τόμας Μίλερ

Για την επικείμενη αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από τις ΗΠΑ
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2004 13:33
A- A A+

Τις «πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η μονομερής απόφαση» της αμερικανικής κυβερνήσεως να προχωρήσουν στην αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική τους ονομασία επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, στον οποίο επέδωσε νωρίτερα σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κίνηση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης στοχεύει στην ενίσχυση της κυβέρνησης των Σκοπίων, εν όψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στη χώρα στις 7 Νοεμβρίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μολυβιάτη στα Σκόπια δεν είχε διαφανεί τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ η σκοπιανή κυβέρνηση είχε συμφωνήσει στην εντατικοποίηση του διμερούς διαλόγου για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους.

Τέλος, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια ενημέρωσε σήμερα το πρωί την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για την απόφαση της κυβερνήσεώς του.

Το υπουργείο των Εξωτερικών είχε επιβεβαιώσει, νωρίτερα, την πληροφορία ότι επικειται αναγνώριση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα από τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή