Ποδόσφαιρο: Παγκόσμιο σοκ για Εουσέμπιο

Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2014 14:55
UPD:15:11
REUTERS/DENIS BALIBOUSE
A- A A+

Ο θάνατος του Εουσέμπιο σόκαρε τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Οι αντιδράσεις από παλαίμαχους παίκτες, αλλά και συλλόγους στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης ήταν άμεσες.

Με γραπτή του δήλωση στο Tvvitter ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, αναφέρει: «Η θέση του Εουσέμπιο μεταξύ των κορυφαίων δεν πρόκειται ποτέ να χαθεί».

Ανάλογη ήταν και η θέση του Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος είχε λάμψει με τον εκλιπόντα στο Μουντιάλ του 1966: «Ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο. Οι σκέψεις μου είναι κοντά στην οικογένειά του».

Ο Εουσέμπιο ήταν μέλος της Μπενφίκα, που είχε ηττηθεί με 4-1 στην παράταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων του 1968. Ο αγγλικός σύλλογος στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter προχώρησε στο ακόλουθο σχόλιο: «Ήταν ένας φανταστικός παίκτης και φίλος της Μάντσεστερ. Ξαφνιαστήκαμε πάρα πολύ με την θάνατό του».

EURONEWS

Το σχόλιο του παλαίμαχου Άγγλου διεθνή επιθετικού, Γκάρι Λίνεκερ,ήταν το ακόλουθο: «Άσχημα νέα με τον θάνατο του Εουσέμπιο. Ένας εκ των κορυφαίων της γενιάς του.»

Ο Ρούουντ Γκούλιτ, ο πρώην διεθνής Ολλανδός άσσος, παραδέχθηκε: «Ένας σπουδαίος παίκτης μας άφησε και θέλω να πω ευχαριστώ στον Εουσέμπιο για όλες τις εξαιρετικές και μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές που μας χάρισε.»
Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στο αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με την Θέλτα, ενώ οι παίκτες της «βασίλισσας» θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις