Ομάδα σύμμαχος της Αλ Κάιντα πίσω από τη βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό

Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 20:04
UPD:20:07
REUTERS/KHALIL HASSAN

Η οργάνωση ISIL, προειδοποίησε και για άλλες επιθέσεις και αναφέρει ότι η επίθεση στη Βηρυτό,  έγινε ως πράξη αντιποίνων στις επιθέσεις εις βάρος της που έγιναν από αντίπαλες δυνάμεις στη Συρία τις τελευταίες ημέρες.

A- A A+

Η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε» (ISIL) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε πριν από δύο ημέρες στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, στη νότια Βηρυτό, και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Η οργάνωση ISIL, προειδοποίησε και για άλλες επιθέσεις και αναφέρει ότι η επίθεση στη Βηρυτό,  έγινε ως πράξη αντιποίνων στις επιθέσεις εις βάρος της που έγιναν από αντίπαλες δυνάμεις στη Συρία τις τελευταίες ημέρες και κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι μάχες στη Συρία ξέσπασαν την ώρα που το «Ισλαμικό Κράτος» είχε «παραβιάσει τα σύνορα και είχε διεισδύσει στο σύστημα ασφαλείας του Κόμματος του Σατανά στον Λίβανο» – μια ειρωνική αναφορά στη Χεζμπολάχ, το όνομα της οποίας στα αραβικά σημαίνει Κόμμα του Θεού.

Αν επιβεβαιωθεί ότι πράγματι η οργάνωση ISIL βρίσκεται πίσω από τις επιθέσει, τότε θα είναι η πρώτη φορά η ομάδα αυτή αναλαμβάνει την ευθύνη για μια επίθεση στη Βηρυτό, η οποία έχει υποστεί ένα κύμα επιθέσεων από το περασμένο καλοκαίρι, με στόχο κυρίως τη Χεζμπολάχ και τους συμμάχους της.

EURONEWS

Όσον αφορά στην επίθεση που σημειώθηκε την Πέμπτη, ο  στρατός δήλωσε πως η επίθεση της πραγματοποιήθηκε από έναν βομβιστή αυτοκτονίας που αναγνωρίστηκε μέσω εξετάσεων DNA και ήταν ο Κουτάιμπα Μοχάμαντ αλ-Σάτεμ. Μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου ανέφεραν πως ο Σάτεμ, 19 χρονών, ήταν από την Ουάντι Χάλεντ στο βόρειο Λίβανο, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή