Μπασιάκος: «Καμιά εισαγωγή ζωοτροφών ύποπτη για μόλυνση διοξινών»

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2004 16:11
A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν έγινε, ούτε γίνεται καμιά εισαγωγή ζωοτροφών που είναι ύποπτη για μόλυνση διοξινών, ούτε των συγκεκριμένων ζωοτροφών, παρά μόνο συμπληρωμάτων ζωοτροφών (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και ανόργανα άλατα) που συμμετέχουν στην σύνθεση των ζωοτροφών μέχρι 2% μόνον», έδωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, αναφερόμενος στη διατροφική κρίση που έχει ξεσπάσει με το θέμα των διοξινών.

Στη δήλωσή του ο κ. Μπασιάκος σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι στο Σύστημα Ταχείας Προειδοποίησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης

δεν γίνεται καμιά αναφορά σε εισαγωγή ύποπτων ζωοτροφών στη χώρα μας, το υπουργείο, τελείως προληπτικά, ερευνά και παρακολουθεί κάθε ενδεχόμενο, σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να αποτρέψει κάθε περίπτωση χρησιμοποίησής τους».

Ως προς το γάλα, τα κρέατα και τα άλλα εισαγόμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, κτηνοτροφικά προϊόντα, ο κ. υπουργός επισήμανε ότι «αυτά ελέγχονται κατά την άφιξη και διακίνηση τους στη χώρα από κτηνιάτρους του ΕΦΕΤ και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά».

«Παρακολουθούμε πάντως σε καθημερινή βάση με ψυχραιμία κάθε εξέλιξη», κατέληξε ο κ. Μπασιάκος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή