Μερική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Παλαιστίνης διαπιστώνει ο Κέρι

Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 18:12
UPD:19:34
EPA/ATEF SAFADI

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι με τον Παλαιστίνιο διαπραγματευτή, Σαέμπ Ερεκάτ (δεξιά) κατά τη διάρκεια ανακοινώσεων στον Τύπο, μετά τη συνάντηση του πρώτου με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

A- A A+

Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι έχουν πραγματοποιήσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ενός πλαισίου ειρηνευτικής συμφωνίας, αλλά ακόμη δεν το έχουν επιτύχει, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι από τη Δυτική Όχθη.

Ο ίδιος είπε ότι αύριο Κυριακή θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία όπου θα έχει συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντάλα.

Ο Κέρι προέβη στη δήλωση αυτή ύστερα από συνομιλίες που διήρκεσαν περίπου τρεις ώρες με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, στην έδρα της παλαιστινιακής κυβέρνησης στη Δυτική Όχθη.

«Εργαζόμαστε με μεγάλη ένταση και ένα σοβαρό σχέδιο για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε αυτή τη διένεξη που έχει κρατήσει τόσο πολύ» είπε ο Κέρι και πρόσθεσε ότι αυτό δεν έχει επιτευχθεί ακόμη αν και έχει υπάρξει πρόοδος.

Ακόμη διευκρίνισε πως οι συνομιλίες των τελευταίων 48 ωρών επέτρεψαν «να επιλυθούν ορισμένοι τύποι προβλημάτων και να παρουσιαστούν νέες επιλογές για άλλα».

«Αρχίζουμε να θίγουμε τα πιο δύσκολα εμπόδια που μένει ακόμη να υπερβούμε», τόνισε.

REUTERS

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δέκατη επίσκεψη του Κέρι στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει μία ειρηνευτική συμφωνία.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή