Ερώτηση Τ. Κουίκ για τα 25 ευρώ που επιβαρύνει και τις πολύτεκνες οικογένειες

Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 17:59
UPD:18:00
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

A- A A+

Ερώτηση με οργισμένες αναφορές για το θέμα νοσηλείας σε δημόσια νοσοκομεία με εισιτήριο 25 ευρώ, το οποίο επιβαρύνει και τις πολύτεκνες οικογένειες, κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ)  Τέρενς Κουίκ προς τον υπουργό Υγείας Ά. Γεωργιάδη.

Ο κ. Κουίκ αναφέρει ότι πολύτεκνοι της χώρας είναι οργισμένοι στην είδηση της επιβολής χαρατσιού 25 ευρώ και κράτησης 1 ευρώ ανά συνταγή που τέθηκε σε ισχύ από 1/1/2014 και καταφέρεται κατά του υπουργού λέγοντας πως εκτελεί τις απαιτήσεις της τρόικας, αντιμετωπίζοντας με περισσή αδιαφορία και τους πολύτεκνους.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επικαλείται και παραθέτει επιστολή του «Σύλλογου Πολυτέκνων Σάμου Ικαρίας & Φούρνων», λέγοντας πως είναι οι πρώτοι που αντέδρασαν.

 «Οι πολύτεκνοι, πόσο μάλλον σε ακριτικά νησιά, αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της δεινής οικονομικής κατάστασης και των αντίξοων συνθηκών που καθημερινά βιώνουν, στις οποίες προστίθενται και οι τραγικές ελλείψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία ή Ιατρεία των περιοχών τους» τονίζει ο κ. Κουίκ και προσθέτει ότι «ελπίζουν σε άμεση απόσυρση του απεχθούς και αντικοινωνικού μέτρου».

 «Η κυβέρνηση για να ανταπεξέλθει στις νέες μειωμένες δαπάνες για τα νοσοκομεία (300 εκ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2013), μετακυλύει το κόστος στους χρήστες των υπηρεσιών. Πόσο έντιμο και κοινωνικά αποδεκτό το βρίσκετε κ. υπουργέ να μιλάμε πλέον για ασθενείς «δύο ταχυτήτων», αφού μιλάμε για έχοντες και μη έχοντες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν το θέμα νοσηλείας τους ή να πάρουν ένα φάρμακο, με τέτοιο απεχθές κριτήριο;», διερωτάται ο κ. Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον υπουργό «γιατί δεν μετακυλύει η κυβέρνηση το κόστος σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν, δηλαδή σε όσους καταχράστηκαν την Δημόσια Υγεία και για τους οποίους έχετε στοιχεία και γνώση των πράξεων τους, για να μιλάμε και για απονομή Δικαιοσύνης, εκτός από ισομερή κατανομή των πόρων;».

Ακόμη ρωτά τον υπουργό τις σκοπεύει να κάνει για τις οικογένειες των πολυτέκνων και για όσες δεν μπορούν ανταπεξέλθουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή