Δριμεία απάντηση Ρουσόπουλου στις δηλώσεις Παπανδρέου

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2004 21:02
UPD:21:05
A- A A+

Αμεση ήταν απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/11/04/976478.htm .

Ο κ. Ρουσόπουλος εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., δριμύτατη επίθεση στον κ. Παπανδρέου.

«Που ήταν ο κ. Παπανδρέου όταν 130 χώρες -μεταξύ των οποίων η Ρωσία και η Κίνα αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα;», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.

«Όσον αφορά το Κυπριακό, δεν ντρέπεται ο κ. Παπανδρέου γιατί ήρθε αντιμέτωπος με το 65% του κυπριακού λαού που είπε "όχι" στο σχέδιο Αναν;», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε πως ήδη το θέμα της μονομερούς αναγνώρισης της ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ με το όνομα Μακεδονία, τέθηκε στον προεδρεύοντα της Ε.Ε. ολλανδό πρωθυπουργό, Γιαν Πέτερ Μπαλκενέγκε, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα ότι η πολιτική της Ε.Ε. στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διαφέρει με αυτή των ΗΠΑ. Επίσης υπενθύμισε ότι το θέμα θα τεθεί από τον έλληνα πρωθυπουργό κατά το αποψινό δείπνο των ηγετών της Ε.Ε..

Ο κ. Ρουσόπουλος διερωτήθηκε αν αποτελεί πατριωτική στάση το να μέμφεται η αξιωματική αντιπολίτευση την κυβέρνηση σε ένα τέτοιο θέμα, και επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολισθαίνει σε ένα δρόμο επιζήμιο για τη χώρα, το δρόμο της μικροπολιτικής οξύτητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή