Σιωπηλή συγκέντρωση για τα 45α γενέθλια του Σουμάχερ έξω από το νοσοκομείο

Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 11:39
UPD:15:11
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Μέλη των club της Ferrari από τη Γαλλία και την Ιταλία μετέβησαν στην Γκρενόμπλ το πρωί με λεωφορεία που είχε ναυλώσει η εταιρεία.

A- A A+

Σιωπηλή συγκέντρωση για τα 45α γενέθλια του Μίκαελ Σουμάχερ διοργανώνουν σήμερα οι θαυμαστές του, έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, στο οποίο νοσηλεύεται από την Κυριακή. 

Μέλη των club της Ferrari από τη Γαλλία και την Ιταλία μετέβησαν στην Γκρενόμπλ το πρωί με λεωφορεία που είχε ναυλώσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με το BBC, o εκπρόσωπος της Ferrari Ρενάτο Μπισινιάνι δήλωσε ότι οι θαυμαστές του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 κλήθηκαν να ντυθούν στα κόκκινα και να κρατούν σημαίες της εταιρείας, ενώ επέμεινε ότι η διοργάνωση δεν αποσκοπεί στην προώθηση της εταιρείας ή των πελατών της. «Θα διασφαλίσουμε ότι θα επιδείξουμε ευαισθησία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε. 

REUTERS/CHARLES PLATIAU

«Όλοι στη Ferrari, από τον πρόεδρο Λούκα ντι Μοντετσεμόλο ως τον τιμ μάνατζερ της Ferrari Στέφανο Ντομενικάλι, που έχουμε διαρκή επικοινωνία με την οικογένεια του Μίκαελ και το στενό του κύκλο, παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη της κατάστασής του. Προφανώς σήμερα έχουμε διπλό λόγο να του ευχηθούμε τα καλύτερα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

RUPTLYTV

«Forza Michael» (Δύναμη Μίκαελ), καταλήγει.

Ο Σουμάχερ έφυγε από τη Ferrari το 2006 ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, αλλά το 2010 επιχείρησε τη μεγάλη επιστροφή και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Mercedes για να αποχωρήσει οριστικά πριν από ένα χρόνο.

EURONEWS

Η οικογένεια του θρύλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους γιατρούς του νοσοκομείου για την προσπάθεια που καταβάλλουν για να τον σώσουν και τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης και τις ευχές που του στέλνει.

Γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου του 1969 κοντά στην Κολωνία ο Σουμάχερ έδειξε από νωρίς την κλίση του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Από τεσσέρων ετών ξεκίνησε να οδηγεί καρτ και μέσα στην δεκαετία του ’80 κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Γερμανίας και ένα Ευρωπαϊκό.

EPA/DAVID EBENER

Το 1991 εισήλθε στον κόσμο της F1. Συνολικά συμμετείχε σε 250 Γκραν Πρι, από τα οποία κέρδισε τα 91, ενώ στα 155 τερμάτισε μέσα στην πρώτη τριάδα. Η κορύφωση της καριέρας του ήρθε την δεκαετία από το 1994 ως και το 2004. Αρχικά κατέκτησε δυο πρωταθλήματα με την Μπένετον και από το 2000 ως το 2004 πέντε διαδοχικά με την Φερράρι.

Επτά τίτλους δεν έχει κανένας άλλος πιλότος στην ιστορία της Formula 1, με αποτέλεσμα το όνομά του να αποτελεί ήδη θρύλο για τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα.

Η εισαγγελία έχει αρχίσει έρευνες για τις συνθήκες του ατυχήματος, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να πάρει και δικαστική τροπή, εάν εντοπιστούν ευθύνες.

Tο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευσε γράφημα με τα κρανιοεγκεφαλικά τραύματα που έχει υποστεί και όπως αναφέρει οι πιθανοί κίνδυνοι που διατρέχει η υγεία του είναι απώλεια μνήμης, παράλυση, απώλεια ισορροπίας κι επιληψία ή ακόμα και θάνατος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή