Χιονοθύελλες και πολικές θερμοκρασίες πλήττουν τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ

Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 00:43
UPD:00:54
REUTERS/BRIAN SNYDER

Σημερινό στιγμιότυπο από την πόλη Lynn της Μασαχουσέτης.

A- A A+

Σφοδρή χιονοθύελλα και πολικές θερμοκρασίες αναμένεται να πλήξουν τις προσεχείς ώρες της βορειοανατολικές πολιτείες της Αμερικής. Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ, της Πενσιλβάνια και ενός τμήματος της Νέας Αγγλίας.

Η χιονοθύελλα  προβλέπεται να πλήξει την περιοχή συνοδευμένη από ισχυρούς ανέμους, που θα οδηγήσουν στη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, σε σχεδόν πολικά επίπεδα.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη αναμένεται να φτάσει έως και -12 βαθμούς Κελσίου (αίσθηση σαν -23 βαθμοί).

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο συναγερμός ισχύει από το βράδυ  της Πέμπτης έως τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει σφοδρή χιονόπτωση, με το ύψος του χιονιού να αναμένεται ότι θα φθάσει τα 15- 25 εκατοστά, και ανέμους που μπορούν να φθάσουν έως τα 72 χιλιόμετρα την ώρα με την αίσθηση της θερμοκρασίας να κυμαίνεται στους -23 βαθμούς Κελσίου.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 10- 20 εκατοστά.

CNN

Η κακοκαιρία αναμένεται να είναι και η πρώτη σημαντική δοκιμασία για το νέο δήμαρχο της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, που ανέλαβε την Τετάρτη  καθήκοντα. «Είμαστε έτοιμοι», διαβεβαίωσε σήμερα το πρωί.

Ήδη από την κακοκαιρία τουλάχιστον 1.800 πτήσεις έχουν ακυρωθεί σε διάφορα αεροδρόμια των βορειοανατολικών πολιτειών και χιλιάδες ακόμη σημειώνουν καθυστερήσεις. Τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν με την επιδείνωση του καιρού.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή