Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του Π. Ευσταθίου

Την Παρασκευή η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου
Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 21:30
UPD:23:10
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Πάνος Ευσταθίου κατά την άφιξή του στο γραφείο του ανακριτή.

A- A A+

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκε, έπειτα από την δωδεκάωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που χειρίζεται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο 83χρονος  αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ, Πάνος Ευσταθίου.

Ο κ. Ευσταθίου ολοκλήρωσε λίγο πριν τις 21:30 την απολογία του με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να διαφωνούν για το εάν ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακισθεί ή όχι. 

Όπως έγινε γνωστό,  ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορούμενου, ενώ ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ανακριτή και του δικηγόρου του κ. Ευσταθίου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, με τον τελευταίο να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι ο κ. Μαλλής επιθυμεί την προφυλάκιση του πελάτη του χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την ηλικία του κ. Ευσταθίου, καθώς και για  το γεγονός ότι η υγεία του πελάτη του είναι επιβαρυμένη. 

«Άμα πεθάνει ο άνθρωπος απόψε θα έχετε τύψεις για το υπόλοιπο της ζωής σας» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος στον ανακριτή κ. Μαλλή.

Στον «Ερυθρό Σταυρό»

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο κ. Ευσταθίου δήλωσε ότι δεν ένιωθε καλά με αποτέλεσμα να σπεύσει στην Ευελπίδων ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον διακομίσει σε νοσοκομείο.

Ο κ. Ευσταθίου διακομισθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω από τα δικαστήρια.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αμέσως μετά την αποχώρηση του ασθενοφόρου με τον εντολέα του δήλωσε:

«Υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα. Ο ανακριτής ήταν της άποψης ότι πρέπει να κρατηθεί. Ο εισαγγελέας εκτίμησε ότι είναι 83 χρόνων, με καρκίνο και πρόβλημα στον εγκέφαλο. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να δει το θέμα με ψυχραιμία και να επικρατήσει η φράση του Αριστοτέλη ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο».

Την Παρασκευή η απόφαση για την προφυλάκισή του ή μη

Όσον αφορά στην απόφαση για την προφυλάκιση του κ. Πάνου Ευσταθίου, θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την Παρασκευή.

Ομολόγησε μίζες τριών εκατομμυρίων ευρώ

Λίγο νωρίτερα ο κ. Πάνος Ευσταθίου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ομολόγησε μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα.

Πιο ειδικά ο  κατηγορούμενος, τον οποίο έχει κατονομάσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ομολογήσει ότι έχει δώσει μίζες για δύο εξοπλιστικά προγράμματα και συγκεκριμένα για τα υποβρύχια και το πρόγραμμα Αsrad.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο κατηγορούμενος έχει κατονομάσει δύο πρώην αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, ο ένας εκ των οποίων έχει πλέον αποβιώσει, αλλά και μέλη επιτροπών, ενώ έχει αναφερθεί στον ρόλο που είχαν 3-4 μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται ακόμη να έχει κατονομάσει πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει σε επίσης στέλεχος της Βιομηχανίας Όπλων, ο οποίος ήταν και κουμπάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι έχουν δοθεί μίζες στους ήδη καταδικασμένους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, ενώ, αντίθετα καταγγέλλει τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα ως εκβιαστή, υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

EURONEWS
Ακόμη ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ς ότι οι ύποπτες πληρωμές γίνονταν μέσω της off shore IRON, ιδιοκτησίας του. Ακόμη, φέρεται να είπε ότι είναι ιδιοκτήτης άλλων δυο off shore εταιριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ηδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του μαύρου χρήματος.


newsroom, naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή