Ιράκ: Στα χέρια της Αλ Κάιντα η μισή Φαλούτζα και η Ραμαντί

Εξαφανισμένες οι δυνάμεις ασφαλείας
Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 12:30
UPD:12:34
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Στην πόλη Ραμάντι, όπου σημειώνονται συγκρούσεις από τη Δευτέρα που διαλύθηκε καταυλισμός αντικυβερνητικών διαδηλωτών, δεκάδες φορτηγά που μεταφέρουν βαριά οπλισμένους άνδρες κατευθύνθηκαν προς το ανατολικό τμήμα της πόλης.

A- A A+

Ένοπλοι που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα ελέγχουν την Πέμπτη δρόμους στο ανατολικό τμήμα της ιρακινής πόλης Ραμάντι καθώς και τη μισή Φαλούτζα, έγινε γνωστό από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου και αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην πόλη Ραμάντι, όπου σημειώνονται συγκρούσεις από τη Δευτέρα που διαλύθηκε καταυλισμός αντικυβερνητικών διαδηλωτών, δεκάδες φορτηγά που μεταφέρουν βαριά οπλισμένους άνδρες κατευθύνθηκαν προς το ανατολικό τμήμα της πόλης, με τους ενόπλους να τραγουδούν τραγούδια εγκωμιαστικά για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), η οποία συνδέεται με την Αλ-Κάιντα.

Κανένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας δεν φαινόταν στους δρόμους, διευκρίνισε ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

REUTERS

Στη Φαλούτζα, «η μισή πόλη έχει πέσει στα χέρια του ΙΚΙΛ και το άλλο μέρος της βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων μελών φυλών», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή