Την ελληνική δυσαρέσκεια για την ενέργεια των ΗΠΑ εξέφρασε ο Β. Μιχαλολιάκος στον αμερικανό ομόλογό του

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2004 15:37
A- A A+

Τη δυσαρέσκεια και την πικρία της ελληνικής πλευράς για τη μονομερή κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», εξέφρασε ο υφυπουργός Αμυνας, Βασίλης Μιχαλολιάκος, στον αμερικανό ομόλογό του για θέματα Ευρώπης και ΝΑΤΟ, Ιαν Μπρζεζίνσκι, στο περιθώριο της Συνάντησης των υπουργών Αμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM), που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Ο κ. Μιχαλολιάκος εξήγησε, επίσης, στον αμερικανό υφυπουργό την ελληνική θέση, ότι δηλαδή η ενέργεια αυτή ούτε βοηθά στη λύση του προβλήματος του ονόματος της ΠΓΔΜ -σε μια περίοδο που ο διάλογος μεταξύ των δυο πλευρών βρίσκεται σε εξέλιξη-, ούτε συνεισφέρει στην σταθερότητα στην περιοχή.

Σημειώνεται επίσης, ότι μετά από παρέμβαση του κ. Μιχαλολιάκου, απετράπη η χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ, τόσο στην μαγνητοσκοπημένη τηλεοπτική εικόνα, με την οποία γινόταν αναφορά στη συνάντηση των υπουργών μέσα στο ξενοδοχείο, όσο και στις ομιλίες των υπουργών της SEDM.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και ο σλοβένος υπουργός ¶μυνας (και προεδρεύων της Συναντήσεως) παρ’ όλο που και η Σλοβενία έχει αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, δεν χρησιμοποίησε σε καμία περίπτωση την εν λόγω ονομασία, ενώ η σημαία της ΠΓΔΜ είχε τοποθετηθεί αλφαβητικά, δηλαδή ως FYROM.

Πηγή ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή