Β. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση όφειλε να γνώριζε

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2004 15:52
A- A A+

«Δεν είναι απλώς δυσάρεστο το γεγονός ότι έχουμε μια αρνητική εξέλιξη, αλλά υπάρχει και μια κυβέρνηση που όλους αυτούς τους μήνες είτε γνώριζε και δεν είπε ή δεν έκανε τίποτα, είτε δεν γνώριζε. Δεν είναι δυνατόν να μη γνώριζε ότι επίκειται η αναγνώριση και το ερώτημα είναι τι έκανε όλους αυτούς τους μήνες για να αποτρέψει αυτή την αναγνώριση με το δεδομένο ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου σε ραδιοφωνικό σταθμό, επισημαίνοντας ότι μία σύνθετη ονομασία θα ήταν καλύτερη από το ονομαστεί η ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Φαίνεται ότι εδώ και μήνες η αμερικανική κυβέρνηση είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αυτό θα έπρεπε να είναι σε γνώση της κυβέρνησης, διότι είχαν γίνει πάρα πολλές αποστολές και ο κ. Μολυβιάτης είχε πάει στην Αμερική και επαφές υπήρχαν και εν τέλει αυτός είναι ο ρόλος του υπουργείου Εξωτερικών, να γνωρίζει τι γίνεται», παρατήρησε η κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πασχαλίδης, σημείωσε ότι η αμερικανική ενέργεια «ακυρώνει ουσιαστικά τον διάλογο στον ΟΗΕ για την εξεύρεση μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης, που θα σέβεται την αξιοπρέπεια των δύο χωρών». Η αναγνώριση της ΠΓΔΜ από την Ουάσινγκτον με τη συνταγματική της ονομασία, αιφνιδίασε την κυβέρνηση της ΝΔ κι έστειλε μήνυμα στην Ε.Ε. για ανάλογες πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια», πρόσθεσε ο κ. Πασχαλίδης και παρατήρησε:

«Οι βλαβερές συνέπειες της χαλαρής διακυβέρνησης και της αναθεώρησης που επιχείρησε η ΝΔ στην εξωτερική πολιτική τη χώρας, αρχίζουν να φαίνονται σε όλο το φάσμα των εθνικών θεμάτων. Είναι καιρός για τη διαμόρφωση μίας συνεκτικής εξωτερικής πολιτικής, που θα ενισχύει το κύρος και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή