Τρεις άμεσες αλλαγές στις ΗΠΑ με την έλευση του 2014

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013 23:30
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Η πρωτοχρονιάτικη μπάλα της Times Square, αντικατοπτρίζεται στα παράθυρα ενός κτηρίου, λίγες ώρες πριν από την πτώση της στην τελετή για το νέο έτος.

A- A A+

Τρεις άμεσες αλλαγές θα σημειωθούν στις ΗΠΑ όταν θα σημάνουν μεσάνυχτα και οι πολίτες της θα υποδεχθούν το 2014.

Με την πτώση της πολύχρωμης κρυστάλλινης μπάλας των 5,5 κιλών και το μεγάλο πάρτι που  θα ξεκινήσει στην Times Square, ακριβώς τα μεσάνυχτα, ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, θα ορκιστεί σε ιδιωτική τελετή στο σπίτι του στο Μπρούκλιν, αντικαθιστώντας το Μάικλ Μπλούμπεργκ, που εγκαταλείψει το θώκο του μετά από 12 χρόνια.

Επίσης, οι Αμερικάνοι οι οποίοι εγγράφηκαν στο νέο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να αρχίσουν να λαμβάνουν επιδόματα από την 1η Ιανουαρίου.

EURONEWSGREEK

Στο Κολοράντο, νέος νόμος θα επιτρέπει στους κατοίκους της πολιτείας να αγοράζουν 28 γραμμάρια μαριχουάνα την φορά από συγκεκριμένα σημεία πώλησης. Η κατοχή, η καλλιέργεια και η ιδιωτική κατανάλωση μαριχουάνας από ενήλικες έχει ήδη νομιμοποιηθεί στο Κολοράντο εδώ και ένα χρόνο.

«Θα είναι σαν ο κόσμος να περιμένει στην ουρά για να αγοράσει εισιτήρια για συναυλία των Πινκ Φλόιντ» είπε ο 39χρονος Τζάστιν Τζόουνς, ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης μαριχουάνας που είχε άδεια να διαθέτει την ουσία αυτή για φαρμακευτική χρήση, αλλά πλέον την διαθέτει εμπορικά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή