Ο Κορκούτ στον πάγκο του Ανόβερου

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013 15:14
UPD:16:20
EPA/MIGUEL RIOPA

Ο άλλοτε διεθνής μέσος (42 συμμετοχές) υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έως τις 30 Ιουνίου 2016.

A- A A+

Ο Ταϊφούν Κορκούτ θα οδηγήσει εφεξής το Ανόβερο στην Μπουντεσλίγκα, με τον παλαίμαχο Τούρκο διεθνή να αντικαθιστά στην τεχνική ηγεσία τον αποπεμφθέντα Μίρκο Σλόμκα, ο οποίος αν και είχε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2016 απολύθηκε λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων.

Ο 39χρονος Κορκούτ γίνεται έτσι «ο πρώτος τουρκικής καταγωγής προπονητής στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα», όπως αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση της γερμανικής ομάδας, που ύστερα από 17 αγωνιστικές κατέχει τη 13η θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Ο άλλοτε διεθνής μέσος (42 συμμετοχές) υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας έως τις 30 Ιουνίου 2016, ενώ αύριο θα επιβλέψει την πρώτη προπόνηση των νέων παικτών του. Ο Κορκούτ ήταν από τον Ιανουάριο του 2012 βοηθός προπονητή στην Εθνική Τουρκίας, ενώ υπήρξε τεχνικός στην ομάδα κάτω των 19 της Στουτγάρδης.

Στην ίδια πόλη μεγάλωσε και έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο του ως ποδοσφαιριστής των Κίκερς, ενώ στη διάρκεια της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην Τουρκία για τις Φενερμπαχτσέ, Μπεσίκτας και Γκεντσλερμπιρλιγκί, καθώς και στην Ισπανία με τις Ρεάλ Σοσιεδάδ και Εσπανιόλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις