Στο μικροσκόπιο βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης στην οικία του πρέσβη

«Οργανωμένο χτύπημα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια»
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 16:15
UPD:16:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών που χειρίζονται την υπόθεση, οι τέσσερις δράστες τις προηγούμενες μέρες είχαν αποκρυπτογραφήσει την περιοχή, ενώ θεωρείται βέβαιο οτι υπήρχε και ομάδα υποστήριξης.

A- A A+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής που έχει κληθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της επίθεσης με καλάσνικοφ στην οικία του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξονυχιστική μελέτη των βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες οι οποίες ειναι στημένες περιμετρικά της οικίας, έχουν δώσει χρήσιμα στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ. για τον τροπο με τον οποίο κινήθηκαν οι τέσσερις δράστες.

Και οι τέσσερις ειχαν καλυμμένα πρόσωπα, ενώ εχει καταγραφεί η στιγμή που κυριολεκτικά γάζωσαν με τα δύο καλάσνικοφ την οικία του γερμανού πρέσβη απο απόσταση λίγων μέτρων.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Χίου όπου και εξαφανίστηκαν πιθανόν με δύο μοτοσικλέτες που ειχαν παρκάρει νωρίτερα εκεί.

«Ηταν οργανωμένο χτύπημα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα» λεει χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

EURONEWS

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών που χειρίζονται την υπόθεση, οι τέσσερις δράστες τις προηγούμενες μέρες είχαν αποκρυπτογραφήσει την περιοχή, ενώ θεωρείται βέβαιο οτι υπήρχε και ομάδα υποστήριξης.

«Κλειδί» οι καταθέσεις του ειδικού φρουρού και ενός μάρτυρα

Φως στην έρευνα της Αντιτρομοκρατικής αναμένεται να ρίξει και η κατάθεση του 25χρονου ειδικού φρουρού, που την ώρα της επίθεσης είχε υπηρεσία και βρισκόταν στο φυλάκιο έξω ακριβώς απο την οικία αλλά και ενός ενοίκου πολυκατοικίας ο οποιος διαμένει ακριβώς απέναντι απο την οικία του Γερμανού πρέσβη και είδε όλο το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο άντρες εχουν περιγράψει και τη στιγμή της επίθεσης, αλλά και τον σωματότυπο των δραστών.

REUTERS
«Καθαρά» τα όπλα της επίθεσης

Πάντως, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που έδειξαν πως τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επιθεση δεν εχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική ενέργεια, προκαλούν πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς εκτιμάται ότι απομακρύνουν το σενάριο πίσω απο την επιθεση να κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, που στις 14 Ιανουαρίου είχε γαζωσει με καλασνικοφ τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρου.

Μιλάμε για νέα τρομοκρατικη οργάνωση ή κάποια γνώριμη που χρησιμοποιεί νέο οπλισμό; Αυτο το ερώτημα απασχολεί τους αξιωματικούς της της Αστυνομίας, που εχουν αναλάβει να ξεδιαλύνουν την υπόθεση.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή