Αθανασάκης: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2004 18:35
UPD:18:40
A- A A+

Επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, με αφορμή τον αριθμό των χωρών που έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα και τις σημερινές δηλώσεις του κ. Ρουσόπουλου επί του θέματος.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε σε ένα θέμα το οποίο έπρεπε να αποφύγει. Αντιθέτως με τις σημερινές δηλώσεις του προκαλεί. Και προκαλεί όχι ως Θεόδωρος Ρουσόπουλος, δεν υπάρχει κανένα θέμα Ρουσόπουλου-Αθανασάκη. Προκαλεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού», υπογράμμισε ο κ. Αθανασάκης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για σειρά ψεμάτων από τον κ. Ρουσόπουλο στην απάντηση του τελευταίου προς τον πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ήταν ψέμα η αναφορά στη Ρωσία και η δήθεν αναγνώριση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα απ’ τη Ρωσία επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ».

«Ήταν ψέμα η διορθωτική αναφορά στην Κίνα, γιατί και από την Κίνα δεν έγινε η αναγνώριση επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ψέμα η αναφορά του ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση και δεν είχε αναφερθεί και χαρακτηρίσει την απόφαση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ήταν ψέμα ο αριθμός των χωρών τον οποίο επικαλέστηκε ότι είχαν αναγνωρίσει συνολικά την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασάκης, σημειώνοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «με όλη αυτή την σειρά των ψεμάτων, προχώρησε εκείνη την ημέρα σε μια αήθη, υβριστική προσωπική επίθεση εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογράμμισε ο κ. Αθανασάκης, «οφείλει να ζητήσει συγνώμη από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον οποίο με ψέματα καθύβρισε. Αυτό και μόνο. Και όσο δεν το κάνει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι έκθετος», κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και για όσα είπε ο κ. Ρουσόπουλος αναφορικά με το έργο του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. «Το ψέμα φαίνεται ότι είναι η συνήθης τακτική αυτής της κυβέρνησης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να επιχειρήσει να οικειοποιηθεί το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων», επισήμανε ο κ. Αθανασάκης απαντώντας στην παρατήρηση του κ. Ρουσόπουλου κατά τη σημερινή ενημέρωση στο press room, ότι «τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια οι επαφές των τριών πλευρών -Βουλγαρίας, Ρωσίας, Ελλάδας- είχαν επισήμως διακοπεί» και στον ισχυρισμό ότι «από τον Ιούνιο του 2004 ανέλαβε το θέμα η κυβέρνηση και ο κ. Σιούφας και το προχώρησαν για να φτάσουν στην προχθεσινή μονογραφή».

Αφού αναφέρθηκε στις επαφές μελών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με ομολόγους τους στη Βουλγαρία και τη Ρωσία κατά την τελευταία τριετία, για την προώθηση του εν λόγω έργου, ο κ. Αθανασάκης σημείωσε:

«Είναι άλλο ένα ψέμα, είναι άλλη μια κίνηση σε μια προσπάθεια να οικειοποιηθούν ένα έργο, το οποίο έφτασε μέχρι κάποιο σημείο, και το οποίο συνέχισε, και ορθά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή