«Λευκή» νύχτα απόψε στα καταστήματα της Αθήνας

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013 10:03
UPD:20:45
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Μέχρι τις 11 το βράδυ αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της «Λευκής Νύχτας». 

Το ωράριο παρατείνεται βάσει απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, έχοντας ωστόσο προκαλέσει την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Διαμαρτυρία για την παράταση του ωραρίου στην Ερμού.

«Η ‘Λευκή Νύχτα’ όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά είναι και ανήθικη απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους», επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία, υπενθυμίζοντας ότι «σε πολλά από τα καταστήματα – επιχειρήσεις μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους εμπόρους να συμμέχουν στην εκδήλωση και παροτρύνει τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επέκτασης του ωραρίου και να διενεργήσουν, χωρίς την πίεση του χρόνου, τις εορταστικές τους αγορές.

EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος από τις 17:00.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 17:00, συναυλία με τους τενόρους Duo Fina.
  • Στις 20:00 Εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας δήμου Αθηναίων, με τους τενόρους Γιώργο Ζωγράφο, Ντίνο Καλύβα, Μανώλη Λορέντζο. Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης.
  • Από τις 20:00 μέχρι τις 22:00, παιχνίδι με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz.
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από συναυλία που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της «Λευκής Νύχτας».

Επίσης, επεκτείνουν το ωράριό τους μέχρι τις 23:00 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6-Πλάκα), το Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 10-12) και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα).

Αντιτίθενται ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ

EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Την αντίθεσή του στη σημερινή πρωτοβουλία εξέφρασαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. 

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης χαρακτήρισε τη «λευκή νύχτα» παράνομο, μεγάλο και προκλητικό δώρο στις εγχώριες και τις υπερεθνικές εμπορικές αλυσίδες.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για «μία ακόμη έκτακτη κατεδάφιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στο εμπόριο και ένας νέος βραχνάς στις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η «λευκή νύχτα» είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα «της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή είναι παράνομη και πως δείχνει «τις προθέσεις κυβέρνησης και τοπικών αρχών να προχωρήσουν σε παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμποροκαταστημάτων, όπως άλλωστε δείχνει και η πρόσφατη παραδοχή του υπουργείου Ανάπτυξης για πιθανότητα τροποποίησης του νόμου 4177 σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή