Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2004 07:00
A- A A+

Νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη Βόρεια Ελλάδα, την Ανατολική και Νότια Νησιωτική χώρα. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νότιους μέτριους και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί, με βαθμιαία εξασθένηση. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανές βροχές μικρής διάρκειας στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, το βράδυ νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Βελτίωση μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιανατολικοί πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές, προβλέπει για αύριο Τετάρτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά στη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και γρήγορα στο Ιόνιο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή