Δαμασκός: Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση στη Βηρυτό

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 18:50
UPD:18:52
REUTERS/JAMAL SAIDI
A- A A+

Οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση στη Βηρυτό, που προκάλεσε τον θάνατο του Μοχάμεντ Σάταχ, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Σάαντ Χαρίρι, αρνούνται οι συριακές αρχές.

Ο Σάταχ ήταν στέλεχος του λιβανικού συνασπισμού «14 Μαρτίου», που υποστηρίζει τους σύρους αντάρτες. «Αυτές οι αυθαίρετες και άκριτες κατηγορίες προκαλούν πολιτικά μίση» , δήλωσε ο σύρος υπουργός Πληροφόρησης Ομράν αλ Ζόχμπι, αναφερόμενος στις κατηγορίες περί εμπλοκής του καθεστώτος Άσαντ από τον συνασπισμό.

«Ορισμένες προσωπικότητες του Λιβάνου δεν παύουν ποτέ να κατηγορούν (την κυβέρνηση της Δαμασκού) κάθε φορά που γίνεται μια οδυνηρή δολοφονία στην αδελφή αυτή χώρα, τον Λίβανο» , συνέχισε ο υπουργός –τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana– αναφερόμενος στον συνασπισμό.

EURONEWS

Ο συνασπισμός «14 Μαρτίου», από πλευράς του, επέρριψε την ευθύνη στις συριακές αρχές και στην συμμαχική τους οργάνωση, την σιιτική Χεζμπολάχ, για την επίθεση που προκάλεσε σήμερα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

EURONEWS

«Ο φονιάς είναι ο ίδιος, αυτός που διψάει για συριακό αίμα, όπως και για λιβανικό αίμα (...). Από την Βηρυτό ως την Τρίπολη (...) στο σύνολο του Λιβάνου, ο φονιάς είναι ο ίδιος, αυτός είναι οι Λιβανέζοι σύμμαχοί του, από την Ντεράα στο Χαλέπι, στην Δαμασκό, σε όλη τη Συρία» , ανέφερε σε ανακοίνωσή του που είχε δώσει νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα ο συνασπισμός, αναφερόμενος στις αρχές του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο σύρος υπουργός κατηγόρησε με τη σειρά του τον συνασπισμό ότι χρηματοδοτεί και υποστηρίζει την εξέγερση κατά του Άσαντ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή