Τουρκία: Δικαστήριο απορρίπτει κυβερνητικό αίτημα για έλεγχο της αστυνομίας

Σχετικό με την υπόθεση διαφθοράς
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 13:52
UPD:14:29
REUTERS/OSMAN ORSAL

Συνολικά οκτώ βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν παραιτηθεί από την 30ή Νοεμβρίου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ανώτατο τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, νέο αίτημα της κυβέρνησης Ερντογάν, σύμφωνα με το οποίο αστυνομικές αρχές οι οποίες διεξάγουν συγκεκριμένες έρευνες είναι υποχρεωμένες να αποκαλύπτουν στους πολιτικούς τους προϊσταμένους το περιεχόμενο και την εξέλιξή τους.

Την πληροφορία μετέδωσε το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Πρόκειται για υπόθεση άμεσα σχετιζόμενη με το ζήτημα της διαφθοράς, καθώς η αστυνομία παρακολουθούσε επί μήνες συγγενικά πρόσωπα υπουργών και υψηλόβαθμους αξιωματούχους χωρίς η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να είναι ενήμερη.

EURONEWS
Νέες παραιτήσεις βουλευτών του AKP

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας. Στη 1 το μεσημέρι ο βουλευτής και πρώην υπουργός Πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ ανακοίνωσε ότι παραιτείται, ενώ προηγήθηκαν το πρωί οι παραιτήσεις των βουλευτών Ερντάλ Καλκάν και Χαλούκ Όζνταλγκα.

EURONEWS

Το βράδυ της Πέμπτης το AKP είχε ανακοινώσει ότι οι παραπάνω τρεις βουλευτές παραπέμπονται στο πειθαρχικό με αίτημα τη διαγραφή τους.

Συνολικά οκτώ βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν παραιτηθεί από την 30ή Νοεμβρίου λόγω της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με το θρησκευτικό τάγμα του χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν και της υπόθεσης διαφθοράς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή