Εισαγγελική παρέμβαση για αναθέσεις έργων της ΕΥΑΘ

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013 11:12
UPD:13:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι αναθέσεις έργων της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) από το 2008 και μετά, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλου. 

Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε μετά από καταγγελίες για ανάθεση έργων με αδιαφανείς διαδικασίες από την προηγούμενη διοίκηση της Εταιρείας, κατά την τριετία 2008 - 2010. 

Ποινικές ευθύνες θα αναζητηθούν -μέσω δύο ακόμη προκαταρκτικών ερευνών- για άλλες δύο υποθέσεις που συνδέονται με την ΕΥΑΘ, κατόπιν εντολής του κ. Δημόπουλου σε πταισματοδίκη.

Η πρώτη αφορά στο έργο εκσυγχρονισμού του πληροφοριακού συστήματος της ΕΥΑΘ, κόστους 2 εκατ. ευρώ, που προωθείται από τη σημερινή διοίκηση, ενώ η δεύτερη αφορά σε υπάλληλο της Εταιρείας, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 315.000 ευρώ, πόσο για το οποίο η ΕΥΑΘ φέρεται να μην έχει προβάλει, μέχρι στιγμής, καμία αξίωση διεκδίκησης. 

Την έκπληξή της για τα δημοσιεύματα περί εισαγγελικής παρέμβασης εκφράζει η διοίκηση της Εταιρείας, επισημαίνοντας ότι «μέχρι αυτήν τη στιγμή [κάτι τέτοιο] δεν της έχει κοινοποιηθεί δια της προβλεπόμενης δικαστικής οδού». 

«Η διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία ακολουθεί πιστά, σε όλες τις λειτουργίες της, τις διαδικασίες που ορίζονται από το νόμο και τους κανονισμούς. Κάθε έλεγχος αρμόδιων αρχών και ειδικά της δικαιοσύνης είναι καλοδεχούμενος και, φυσικά, η εταιρεία θα δώσει ό,τι στοιχεία της ζητηθούν», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή